Damir Krajač/CROPIX
POTRAGA ZA STOPEROM

KOVAČ U PROBLEMIMA Hoće li se obrana za Norvešku upoznati na treninzima?

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 24. ožujak 2015. 14:40

Dejan Lovren prošlog je tjedna obnovio ozljedu trbušnog zida, preskočio derbi s Manchester Unitedom i ispao iz kruga kandidata za dvoboj s Norveškom. Ni Domagoj Vida nije u bajnom stanju, zbog bolova u peti odgledao je s tribine posljednje dvije utakmice kijevskog Dinama. Znači li to da će se uža obrana za subotnji maksimirski meč upoznati ovog tjedna na treninzima? Niko Kovač je za svaki slučaj alarmirao Rijekina mladog stopera Mateja Mitrovića...

- Nije kritično. Peta me boli od prve utakmice s Evertonom, u Engleskoj sam zaradio udarac i nakon toga nismo željeli riskirati. Odlazio sam na terapije, ozljeda će biti brzo sanirana i u subotu sam na raspolaganju izborniku - objašnjava Vida.

Dvoboj protiv Badelja

U proteklih šest mjeseci 25-godišnjak je nabildao rejting u nacionalnoj momčadi. Iako je iz kvalifikacijskog startnog bloka istrčao gledajući Lovrenu u leđa, u međuvremenu je iskoristio krizu Liverpoolova igrača i zacementirao mjesto Ćorlukina stoperskog partnera u najboljoj momčadi. I na klupskom planu Dinamo gura bolje od očekivanja, na tablici je odmaglio Šahtjoru, a Vida je na tri fronte skupio 22 utakmice kao starter.

- Igram li najbolji nogomet u karijeri? Trudim se, iako znam da uvijek može bolje. Rezultati su nam saveznik ove sezone. Pobjegli smo Šahtjoru sedam bodova u prvenstvu i imamo lijepe izglede vratiti naslov u Kijev.

U Europskoj ste ligi neočekivano lako pomeli Everton. Kakve su ambicije?

- Krenulo nam je, ova uvjerljiva pobjeda napumpala nas je samopouzdanjem i pomalo razmišljamo o tome da u Europi ove sezone možemo otići sve do kraja. Ždrijeb nam, istina, baš i nije bio naklonjen. U sljedećoj rundi igram protiv Badelja, a Fiorentina se predstavila kao odlična momčad. Svjedno, vjerujemo u sebe...

Život u Kijevu je obilježen ratnom psihozom ili...?

- U Kijevu je normalno. Priviknuli smo se na ukrajinsku situaciju, problemi su tamo, u Srninoj regiji. Mi igrači koncentrirani smo na nogomet, nemamo drugih briga.

Brozović u subotu očekuje utakmicu u jednom pravcu.

- Norvežani će se povući, prepustit će nam posjed i orijentirati se na kontranapade. Protiv takve formacije moramo ubrzati igru ako želimo stvarati šanse.

Linker
23. rujan 2024 00:27