Andrija Lučić/CROPIX
ABA LIGA

Zadar propustio slaviti kod Partizana, utakmica prekidana zbog divljanja navijača

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. rujan 2012. 00:15

U petak je počela nova sezona u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi. I odmah na startu se moglo dogoditi iznenađenje, ali su košarkaši Zadra propustili slaviti u Beogradu protiv Partizana. Nakon što je Zadar vodio gotovo tijekom cijelog susreta, Beograđani su u zadnjih šest-sedam minuta okrenuli rezultat i na kraju pobijedili 81-74.

Vatreno je, inače, bilo u dvorani Pionir, pa je tako utakmica i prekinuta nakon što su domaći navijači pobacali na parket sve što su imali uz sebe. Zadrani su se u tom trenutku povukli s parketa, da bi se potom vratili i nastavili utakmicu.

Najbolji je kod Zadra bio Romeo Travis sa 18 poena, devet skokova i tri asistencije. Marko Ramljak je upisao devet poena uz četiri asistencije, a Ivan Mikulić i Franko Kaštropil su dodali po osam, s tim da je potonji imao i šest skokova.

Široki je zadnjih sezona uvijek bio itekako uspješan domaćin, ali je ove startao - domaćim porazom. Igokea je slavila kod Širokoga 69-63, a veliki korak prema uspjehu su gosti napravili nakon prve četvrtine koju su dobili sa čak 29-10.

Najbolji je kod Širokog bio hrvatski igrač Darko Planinić sa 18 poena i četiri skoka, dok je Boris Barać imao pet poena, osam skokova i dvije asistencije.

Ostale se utakmice 1. kola igraju tijekom subote i nedjelje.

ABA liga, 1. kolo:

Partizan - Zadar 81-74

Široki - Igokea 63-69

Linker
25. rujan 2024 02:30