Goran Mehkek / CROPIX
IZJEDNAČIO REKORD

Ukić: 'Ne opterećujem se brojkama, preiskusan sam da bih se zamarao piz........'

Događalo se Roku Ukiću tijekom karijere, nekoliko puta u posljednje dvije godine dok je igrao za Panathinaikos, da utakmicu zaključi s više asistencija nego poena
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 30. studeni 2014. 09:03

Nije prvi put, događalo se Roku Ukiću tijekom karijere, nekoliko puta u posljednje dvije godine dok je igrao za Panathinaikos, da utakmicu zaključi s više asistencija nego poena. Protiv Limogesa je u petak devet puta pronalazio suigrače na realizaciji, pet puta Frana Pilepića, za izjednačenje euroligaškog rekorda karijere, postavljenog prošli tjedan u Malagi.

Pa je tako u razbijanju Limogesa Roko sudjelovao sa samo četiri poena.

- Ne opterećujem se brojkama, preiskusan sam da bih se zamarao takvim piz........ - poručuje kapetan Cedevite (iako je pomalo nerazumljivo zašto to nije Miro Bilan sa 201 utakmicom u dresu kluba s Velesajma) u tjednu prije 30. rođendana.

- Igrali smo dobro, nije bilo potrebe za mojim šutovima, minutaža mi je prilagođena utakmici... Ostvarili smo baš dobru pobjedu.

Važnu zbog borbe za Top 16, ali i zbog samopouzdanja nakon poraza u Malagi i kod kuće od Zvezde. Koliko vas Limoges diže za nastavak sezone?

- Diže nas, ali moramo biti svjesni da nas je dignula i pobjeda protiv Maccabija nakon koje je stigao kiks s ALBA-om, koja je još dobila Unicaju. Što ne mora biti loše jer nam ne ostavlja prostor za kalkulacije i tjera nas da razmišljamo samo o sebi.

Rapsodija u Draženovu domu sa 102 poena, 13 trica i 31 asistencijom potvrda je svega dobroga što je Cedevita odigrala posljednjih tjedana. Porazima unatoč...

- Je, imamo potvrdu da idemo u pravom smjeru - smatra Ukić.

- ALBA je bila kiks, ne toliko rezultatski, makar je i to, koliko igrački. Sve drugo smo odigrali dobro, poraza od CSKA, Unicaje ili Zvezde pod sumnjivim okolnostima ne trebamo se sramiti. Ja to gledam kroz svoj prozor, razdoblje otkad sam se vratio na parket, a kad bih rekapitulirao tih mjesec dana, bila je to solidna razina.

Sad slijede tjedni u kojima će se rasplitati prvi krug Eurolige. Ako podvučemo crtu, situacija s dvije pobjede i šansom za prolaz tri kola prije kraja je iz perspektive očekivanja optimum za ovu momčad?

- Intimna želja i prije početka mi je bila da u posljednjem kolu u Berlinu igramo utakmicu za Top 16. Sad za to trebamo pobjedu i oba poraza ALBA-e, što ne izgleda potpuno nerealno. Pred nama su tri utakmice u kojima moramo gledati kako doći do pobjede, bez obzira na to što je do one u Moskvi na papiru naizgled nemoguće doći. Ali kad stane pet igrača protiv pet, ništa nije nemoguće. I ponavljam, ne zanima me što ALBA radi. Ionako bih radije ispao sa 4-6, nego prošao sa 2-8.

Plasman u Top 16 bio bi velika nagrada i Ukiću, trenutačno četvrtom asistentu (6,2) Eurolige, koji u povratničkoj sezoni na hrvatske parkete pokazuje novu dimenziju u svojoj igri...

- Veseli me kad vidim da sam četvrti u društvu takvih dodavačkih asova kao što su Teodosić, Heurtel i Marcus Williams. Pogotovo što mi se cijelu karijeru spočitava taj razigravački segment, iako se tu radilo i o zahtjevima momčadi u kojima sam igrao. Sad pokazujem da i u tom segmentu mogu biti dobar.

Linker
22. rujan 2024 07:29