ŠOK POD TORNJEM

TIME OUT Prkačin napustio Cibonu iz privatnih razloga, neće ga biti par mjeseci!

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 08. siječanj 2013. 12:01

Priča nije nova. Traje to od ljeta. Ili, možda je tako preciznije, još od prošloga ljeta. Nikša Prkačin je dugo vremena koketirao s odlukom da će otići iz Cibone, s funkcije sportskog direktora. Nikada nije htio potpisati ugovor, nije primao plaću za ovu funkciju i time si je kupovao slobodu. Za što? Za odluku poput ove, recimo.

Uglavnom, proteklog vikenda se proširila vijest da je Nikša Prkačin podnio ostavku, što su demantirali iz kluba, tvrdeći da Prkačin nije s momčadi u Beogradu samo iz razloga jer je natukao palac i ostao je u Dubrovniku gdje je proveo blagdane. Tijekom ponedjeljka Danijel Lutz, trener momčadi, nije imao informacije što je s Prkačinom, ali ih je očito dobio do večernjeg treninga. Jer na njemu je izvijestio momčad da Nikše Prkačina neće biti nekoliko mjeseci u klubu iz privatnih razloga.

Zašto odlazi Prkačin? I koliki je to udarac za Cibonu? Na prvo pitanje teško je dati suvisao odgovor, iako priču o nekoliko mjeseci odsustva zbog privatnih razloga treba respektirati, jer u ovom trenutku se ne zna o kakvim se privatnim razlozima radi.

Ipak, Prkačin je već duže prijetio odlaskom, mnogo toga u klubu i oko njega nije bilo onako kako se nadao kad je dolazio u Cibonu prije nešto manje od dvije godine. Za dobar dio smanjenja dugova s kojima se hvale pod Tornjem zaslužan je upravo Prkačin, jer on je stajao iza svih ili gotovo svih nagodba, s čime je Cibona s oko 90 milijuna kuna duga spuzala na ispod deset milijuna kuna obveza, kako tvrde u klubu. Podsjetimo, Grad je preuzeo Cibonin kredit od 22 milijuna kuna, ostalo su bili dugovi prema igračima koje je Prkačin prepolovio. Neke od tih nagodbi nisu plaćene niti nakon što je prošao rok za platiti iste - i to tek njihovu polovicu - na što je većina vjerovnika pristala.

Nikša Prkačin je o odlasku spekulirao intezivno i prošlo ljeto, a njegov toplo-hladno odnos rezultirao je i situacijom po kojoj nije imao previše upliva u slaganje momčadi ovoga ljeta, već se time bavio tadašnji trener Veljko Mršić. U javnosti je istupio dva puta. Prvi put kad je stao iza Veljka Mršića nakon početnih kikseva, ali Mršić kasnije ionako nije dugo izdržao i drugi put nakon dovođenja Darija Šarića. Za taj je transfer zaslužan, jer je bio jako uključen u pregovore.

Ovo je, nema sumnje veliki udarac za Cibonu, jer Nikša Prkačin je bio jedina košarkaška persona u Upravi kluba. Klub je sada u rukama Ivice Lovrića, predsjednika i Zdenka Antunovića, direktora kluba, koji su u Ciboni zadnje dvije godine, a prije toga uopće nisu bili u košarci.

Linker
24. rujan 2024 09:20