Nikola Vilic / CROPIX
POSLASTICA NA GRIPAMA

Split protiv Partizana: ‘Samo da živi stignemo do kraja, a onda neka odluči jedna lopta’

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 04. studeni 2012. 16:29

Partizan dolazi na Gripe (nedjelja 17 sati) - to je prava poslastica za košarkaške sladokusce.

Bit će to utakmica za koju će se tražiti ulaznice više. Košarka je opet hit u Splitu, a “žuti” imaju maksimalni učinak na Gripama, tri pobjede u tri utakmice, pobjeđivali su Zvezdu, Cedevitu i MTZ. U gostima Vujčić i comp. ne znaju za pobjedu, ali to je druga priča...

Sad je u fokusu Partizan, žestoki rival još iz vremena Jugoplastike. Momčad trenera Duška Vujoševića nije startala najbolje u Euroligi (0-4), ali zato bolji skor imaju u ABA ligi (5-1).

Ako postoji dobro vrijeme kad se Partizana može dobiti, to bi moglo biti u ranoj fazi sezone jer Vujoševićeva se momčad diže u formi.

Dvorana će biti puna

- S posebnim guštom očekivali smo ovaj susret. Igrali smo i dosad jake utakmice protiv uglednih protivnika, ali igrati s Partizanom na Gripama bit će stvarno posebno. Vjerujem da će dvorana biti ispunjena do vrha. Na Gripama nikome ne priznajemo da je bolji. Zanima nas samo pobjeda - rekao je kapetan “žutih” Josip Sobin.

Recept za borbu protiv Partizana je naizgled jednostavan.

- Ne smijemo se upustiti u jurnjavu s njima, nego igrati pet na pet - kaže Sobin.

Splićani su optimisti.

- Možemo dobiti Partizana ako ćemo igrati 20 ili 30 posto bolje nego što smo igrali dosad - dodaje Sobin.

Partizanove crne rupe

Trener Mladen Erjavec ima problem s igračkim kadrom. Vukušić nije trenirao desetak dana, a Mimica je tek odradio prvi trening.

- Nadamo se da ćemo doći u egal završnicu u kojoj će odlučivati jedna lopta. Partizan je apsolutni favorit. Igraju kao pobjednici i ponašaju se tako gdje god da igraju. Kao najmlađi tim Eurolige, i oni imaju svoje crne rupe, a mi smo spremni pokazati da se možemo s njima nositi - najavljuje Erjavec.

“Žute” će od utakmice s Partizanom pratiti i plesna skupina Spalatine.

Linker
24. rujan 2024 02:05