AFP
FRANCUZI PRIJETE

Simon: 'Opasni su i bez Parkera jer smo mi na 50 posto onoga što možemo'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 05. rujan 2014. 12:24

Pobjeda Grčke nad Argentinom 79-71 gurnula je Hrvatsku na drugo mjesto u skupini i usmjerila na Francusku u osmini finala. U ranijim skicama Hrvatska je ciljala prvo mjesto kako bi izbjegla Španjolsku na putu prema utakmicama za medalju, ali igra u Sevilli nije bila na razini takvih želja pa će Hrvatska, ako izbaci Francusku, u četvrtfinalu na domaćina koji ne bi smio imati problema sa Senegalom.

Francuzi su aktualni europski prvaci, ali momčad koja igra u Španjolskoj ne pleše parketom jer se Tony Parker ovoga ljeta odmara od reprezentacije.

- Definitivno nisu ista momčad bez njega, ali su opasni za nas jer smo mi na 50 posto onoga što objektivno možemo. Ako ne podignemo razinu igre, to neće biti dovoljno za pobjedu, smatra Kruno Simon.

- Francuzi su nezgodni i bez Parkera, nadodao je Damir Markota.

Umjesto Parkera na playmakerskoj poziciji najveću minutažu imaju Thomas Huertel i Antoine Diot koji se više ističu šutiranjem, a manje kreiranjem.

- I bez Parkera pokušavaju igrati na sličan način, razmišljanje je Bojana Bogdanovića.

Glavni igrači Francuske na Mundobasketu su NBA prvak Boris Diaw koji zbog izostanaka niza klasičnih centara (Noah, Mahinmi, Ajinca, Petro…) više igra na poziciji 'petice' nego 'četvorke' te Nicolas Batum koji igra na pozicijama šutera i niskog krila. Od poznatijih lica tu je najbolji skakač Eurolige prošle sezone Joffrey Lauvergne kojeg je hrvatska utakmica dobro upoznala kroz regionalnu ligu jer je posljednje dvije sezona igrao za Partizan (ovoga ljeta potpisao je za Himki) te Mickael Gelabale, bivši član Cedevite.

Raspored osmine finala: Hrvatska - Francuska (subota, 18 sati, Madrid), Španjolska - Senegal (subota, 22, Madrid), Dominikanska - Slovenija (subota, Barcelona), SAD - Meksiko (subota, Barcelona), Grčka - Srbija (nedjelja, Madrid), Brazil - Argentina (nedjelja, Madrid), Novi Zeland - Litva (nedjelja, Barcelona), Turska - Australija (nedjelja, Barcelona). * H. Slišković

Linker
21. rujan 2024 23:30