SAMOPOUZDANJE DO NEBA

Šarić: Vrijeme je za euforiju! Idemo srediti Francuze pa utišati 20.000 Španjolaca!

Sasvim je sigurno da Francuzi nisu favoriti u odnosu na nas - kaže naša mlada zvijezda
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 05. rujan 2014. 23:45

Dario Šarić zaspao je nakon dolaska u Madrid a prije negoli će se uprizoriti na sastanku, koji je u 17 sati u četvrtak sazvao Jasmin Repeša. Posljednjih dana, nakon što su mu protiv Argentine ispali implatanti za zube pa su opet vraćeni, ne spava puno.

Dario se muči s bolovima...

- Ma, je, pojavila se neka upala, pa sam na tabletama, boli me. Uhvatim nešto malo sna, kad uspijem uhvatiti nekoliko sati, zadovoljan sam.

I to je jedna od žrtvi koju jedan od naših najboljih igrača na SP-u prolazi.

- Kad počne utakmica zaboravim, to mi je najlakše, uzmem tablete protiv boli, sve mi utrne i igram. Tada ne mi smeta.

Danas će smetati Francuzi. Možemo li ih se riješiti?

- Sigurno je da Francuzi ne mogu u ovoj utakmici biti favoriti kad govorimo o njihovoj vrijednosti u usporedbi s nama jer ipak im nema glavnog igrača Tonyja Parkera. Mislim da znamo dobro o kakvoj je reprezentaciji riječ, o defenzivno jakoj, trkački moćnoj i čini mi se da ćemo ovaj put morati pokušati svesti protivnika u igru “pet na pet” jer tu imamo više opcija i bit ćemo bliži pobjedi.

Želi li Dario sugerirati da je Hrvatska danas favorit?

- Ajmo to ovako postaviti, sasvim je sigurno da Francuzi nisu favoriti u odnosu na nas.

Opet, uz sve muke s čeljusti, sve probleme, Dario Šarić je na SP-u onakav kakvim smo ga priželjkivali da bude. Nositelj, jedna od nositelja do sada uz Bojana Bogdanović i najbolji hrvatski igrač.

Kako je zadovoljan onim što je trenutačno odigrao? Na osobnoj razini?

- Mislim da je to bilo solidno, mislim da sam kroz uvodnu skupinu odigrao neke dobre stvari, što je, opet, bilo dovoljno da se napunim dovoljnom dozom samopouzdanja za sve ono što slijedi. A imam planove da ovo prvenstvo za nas još potraje.

A koliko ih Dario još misli odigrati na SP-u? Obično nije ispadao loš prognozer, što ljudi u Hrvatskoj mogu očekivati dalje?

- Čeka nas prava utakmica i pravi protivnik danas. Mislim da je vrijeme da uđemo u onu euforiju koja nas je nosila kroz Eurobasket u Sloveniji i da tako sredimo Francuze. Onda bi nas čekao najveći doživljaj, četvrtfinale protiv Španjolaca usred Madrida u krcatoj Areni, pred 20.000 njihovih navijača. Kako kaže jedan moj prijatelj, “idealno za utišati ih”...

Linker
22. rujan 2024 01:38