AP
STRUČNI SAVJET ZAKLJUČIO

'Reprezentacija koju je vodio Vranković na Eurobasketu je doživjela apsolutni neuspjeh'

Istim je riječima okarakteriziran nastup U-20 reprezentacije (Velić) koja je ispala u B diviziju, a zaključeno i da se moglo do kvalitetnijeg rezultata sa U-18 na EP, ali i na SP-u U-19
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 22. rujan 2011. 14:45

Stručni savjet HKS-a održao je prilično dugu i, kako nam je to prenio predsjednik toga tijela Bojan Matković, priličnu konstruktivnu diskusiju temeljem izvješća svih trenera mlađih selekcija, ali i seniorskog izbornika Joke Vrankovića. Iako će iz HKS-a tek u četvrtak ujutro (?!) poslati priopćenje o tome što se sve odigravalo na toj sjednici, Matković je ukratko objasnio:

- Izvješća smo kao takva prihvatili, neka se od njih trebaju doraditi, ali je u diskusiji ostalo zabilježeno kako je seniorska reprezentacija koju je vodio Joke Vranković na Eurobasketu doživjela apsolutni neuspjeh. Istim je riječima okarakteriziran nastup U-20 reprezentacije (Velić) koja je ispala u B diviziju, a zaključeno i da se moglo do kvalitetnijeg rezultata sa U-18 na EP (Vulić), ali i na SP-u U-19 (Brajković). Pohvaljen je nastup selekcije U-16 (Nazor) koja je donijela zlatnu medalju, a zaključeno je da u mlađim kategorijama nije važan rezultat, nego razvoj igrača - kaže Matković.

Bilo je riječi i o Stručnom savjetu u budućnosti.

- Izražena je ocjena da se ovom tijelu treba dati novo značenje, da ono mora biti efikasnije i tom smjeru tražene su neke dorade postojećih izvještaja.

Je li se razgovaralo o novom izborniku ili o proceduri za odabir novog seniorskog izbornika?

- Mi smo savjetodavno tijelo, mi ćemo naše zaključke proslijediti Upravnom odboru. Nisam osobno ni znao da je Vrankoviću, kako je on kazao, mandat ionako istekao s ovom akcijom, jer mu je mandat dao Upravni odbor, a ne Stručni savjet. UO se mora o tome izjasniti te nama dati prostor u kojemu trebamo istražiti tržište i eventualno predložiti novog izbornika, kojega kasnije po proceduri imenuje UO.

Znači, na potezu je UO. Do sljedeće srijede ništa novo. Uz dodatak kako se moglo doznati da je jedan od onih izvještaja koji trebaju na doradu i izvještaj Joke Vrankovića. Kao i to da u Savezu tijekom zasjedanja UO nije bilo Danka Radića. Obično je do sada uvijek bio u Savezu kad su se održavali ovakvi skupovi.

Linker
08. srpanj 2024 18:42