REZIGNIRANI IZBORNIK

Repeša: 'Moji igrači samo kukaju, nemoguće je da se još nismo adaptirali na suđenje'

'Umjesto da nakon četiri utakmice prihvatimo kriterij kakav jest, mi napravimo samo 4 osobne pogreške u prvom dijelu i kukamo. Nemoguće je da nemamo adaptaciju na kriterij suđenja.' - rekao je izbornik.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. rujan 2014. 00:08

Izbornik Repeša očekivano nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi u porazu protiv Grčke, pogotovo nedostatkom prilagodbe na sudački kriterij.

'Suci dopuštaju vrlo grubu igru na ovom SP-u, na granici prekršaja. Međutim, umjesto da nakon četiri utakmice prihvatimo kriterij kakav jest, mi napravimo samo 4 osobne pogreške u prvom dijelu i kukamo. Nemoguće je da nemamo adaptaciju na kriterij suđenja.' - rekao je izbornik.

Repeša je dodao kako smo imali zabrinjavajuće malen broj aistencija (tek devet) u odnosu na grčku reprezentaciju koja je lijepo dodavala loptu (23 asistencije).

Na pitanje o odlučujućoj utakmici protiv Portorika, izbornik je rekao: 'Riječ je o momčadi koja je osjetno slabija od Grčke - tek potencijalna "eksplozija" nekog od kvalitetnih pojedinaca može biti opasna za našu igru.

Damir Markota nije previše očajavao nakon drugog uzastopnog poraza Hrvatske na SP.

"Bilo je dobrih i loših stvari. Grčka je pokazala da igra najbolju košarku u našoj skupini. U tempu u kojem smo igrali prvo poluvrijeme, svatko može igrati protiv nas. U drugom je poluvremenu bilo bolje i zato moramo dići glavu gore. Portoriko ima dobre individualce, ali nećemo puno razmišljati o njima. Trebamo samo igrati svoju igru".

Linker
21. rujan 2024 22:28