SP KOŠARKA

Brazil svladao Srbiju

Svjetski doprvak Turska je u vrlo uzbudljivom susretu u skupini C svladao Finsku sa 77-73 nakon produžetka
Piše: HinaObjavljeno: 04. rujan 2014. 00:32

U susretu 4. kola skupine A na Svjetskom prvenstvu košarkaša Brazil je svladao Srbiju sa 81-73 (23-16, 25-16, 12-32, 21-9) i time praktički osigurao jedno od prva dva mjesta.

Za potvrdu osvajanja jednog od prva dva mjesta u skupini i dobijanje potencijalno slabijeg suparnika u osmini finala Brazilcima je potrebna još samo pobjeda protiv mnogo slabijeg Egipta u posljednjem kolu. Srbija je, pak, ovim porazom pala na omjer 2-2, te će gotovo sigurno natjecanje u skupini okončati na četvrtom mjestu, što znači da će u osmini finala igrati protiv pobjednika skupine B. A to još uvijek može biti i Hrvatska ukoliko svlada Grčku i Portoriko u svoja preostala dva susreta.

Inače, susret Brazila i Srbije bio je izrazito neobičan, Brazilci su u prvom poluvremenu ostvarili veliku prednost da bi Srbi fenomenalnom trećom četvrtinom koju su dobili 32-12 preuzeli vodstvo i u posljednjih 10 minuta ušli s prednosti 64-60. No, nakon 32 koša u trećoj, Srbi su ubacili tek devet u četvrtoj četvrtini što su Brazilci iskoristili za pobjedu.