Pedja Milosavljevic / CROPIX
OSTALI BEZ SNAGE

Repeša: 'Loše smo otvorili i zatvorili utakmicu, ali ni treća četvrtina nije bila realna...'

Jako loše otvaranje i zatvaranje utakmice, posebice to otvaranje utakmice u kojemu sam svjesno ušao u petorci s tri igrača, s Ukićem, Bogdanovićem i Tomićem kojima su to prve minute ovo ljeto u utakmicama
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 09. kolovoz 2014. 11:08

Na poluvremenu, priznao je Dario Šarić, bilo je razgovora i o Strasbourgu.

- Nisam tada bio tamo, ali prijetilo je kako smo otvorili da ćemo izgubiti opet 30 razlike. Onda smo se podigli, čak bih rekao da smo u jednom dijelu treće četvrtine izgledali kao da smo još uvijek u onom pozitivnom nizu na Eurobasketu. No, nismo mogli izdržati taj tempo. Umorni smo, dosta treniramo, i na sami dan utakmice i to se osjetilo u završnici. Iako ne sumnjam da treneri znaju što rade i da ćemo kad to bude najvažnije moći biti 40 onakvi kakvi smo bili u drugoj i trećoj četvrtini - kazao je Šarić.

Luka Žorić odigrao je sjajnu utakmicu, za 20 poena i pet skokova, no i on je pao na kraju.

- Francuska igra u jednom ritmu, mi smo pali na kraju. Bila je to prva utakmica nama četvorici, nismo dobro otvorili, onda smo stizali, pa prestigli, ali završnica nije bila naša. Nismo više imali snage, to je presudilo. Opet, pokazali smo neke stvari koje su dobre, što nam daje poticaj za dalje.

Jasmin Repeša je ovako ocijenio ono što je vidio:

- Jako loše otvaranje i zatvaranje utakmice, posebice to otvaranje utakmice u kojemu sam svjesno ušao u petorci s tri igrača, s Ukićem, Bogdanovićem i Tomićem kojima su to prve minute ovo ljeto u utakmicama. I bili smo spori, s puno driblinga, to nas je koštalo velikog zaostatka. Kasnije smo odigrali jako dobro, čak bih rekao da je ono što smo odigrali u trećoj četvrtini bilo na trenutke i nešto što nije realno za ovaj dio priprema. Konačno, ipak, ostali smo bez snage, a čak bih rekao da je presudila ta prva četvrtina, nakon koje smo morali stizati 18 razlike. Sve u svemu ovo je pravi test, pokazalo se puno toga što je dobro, ali i puno toga na čemu moramo raditi - zaključio je izbornik.

Linker
22. rujan 2024 18:37