NOVI IGRAČ NETSA

Bojan Bogdanović: 'Bolja smo momčad nego lani jer smo nakrcani samopouzdanjem'

'Razgovarao sam s trenerom Netsa Hollinsom. Po njihovim pričama računaju me kao igrača za ozbiljnu rotaciju' - kazao je novi igrač Brooklyna
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 10. kolovoz 2014. 11:57

Nakon što je cijelo ljeto bio u NBA angažmanu, Bojan Bogdanović otvorio je prvu utakmicu za hrvatsku reprezentaciju, pokus protiv Francuza u Pauu, u NBA okršaju. Čuvao je Nicolasa Batuma, uz Borisa Diawa, najveću zvijezdu francuskog sastava, koji ovo ljeto nema Tonyja Parkera.

Bojan je se priključio reprezentaciji prije deset dana, nije odigrao ništa do Francuske, a prve minute bile su teške. Međutim, kad je Hrvatska zaigrala bolje, Bojan je u trećoj četvrtini, u kojoj smo zabili 31 poen i primali samo 13, odigrao i svoju napadačku rolu, ali je pritom stiskao Batuma. U kombinaciji s Marijem Hezonjom na dva vanjska igrača, pokrili su tada naši Batuma i Gelabalea, oduzeli su im šut, a Bojan je stigao i staviti u napadu.

Uhvatiti akcije

Uglavnom, malo mu je trebalo da pohvata konce, a dojam je da je cijelo vrijeme razgovora isijavao optimizmom. Za podsjetnik, kad smo odlazili na Eurobasket u Sloveniju, Bogdanović je bio jedan od onih koji je držao ručnu kočnicu u najavama, valjda ni sam ne znajući čemu se nadati. Kasnije, nakon tri slovenska tjedna, isplivao je kao naš najbolji čovjek, zaključio je Eurobasket u najboljoj petorci turnira kao jedini igrač u tom trenutku izvan NBA lige.

Danas više nije tako, danas je i Bojan Bogdanović dio NBA lige. Sad, nakon što je prošlo neko vrijeme, gotovo dva tjedna od službenog potpisa u New Yorku, od predstavljanja u Brooklyn Netsima, je li sredio dojmove?

- Ma, sredio sam dojmove, kako ne. Odmah sam se prebacio na reprezentaciju i maksimalno se koncentrirao da ovdje sve od sebe, jer znam da su momci došli prije mene deset dana, pa trebam i ja njih, ali i oni mene da što prije dođem u pravu formu, da uhvatim akcije.

Nakon što ste stavili potpis na 10,3 milijuna dolara na ugovor s Netsima, jer ste pomislili, “evo, sad sam napravio nešto u životu”...

- Iskreno, mislim da nisam. Doduše, kad sam došao u Ameriku, vidio sam da sam došao, ne mogu reći u drugi svijet, ali gotovo sve je drukčije nego Europi. A to da vidim jesam li nešto napravio u životu, mislim da će se to dogoditi tek kad krenem igrati NBA ligu. I sada sam svjestan, ali ne toliko koliko ću postati kad budem dio toga, kad budem to živio. Bio sam tamo sedam dana, nisam odradio trening, vidio sam gdje ćemo trenirati, igrati i to je otprilike to.

Znači, za konačni sud treba pričekati sezonu, utakmice...

- Pa da, kad počnem nešto davati na terenu, ne vrijedi meni ništa to što sam u NBA ako ne budem igrao. Barem meni. Tko me zna, zna da sam takav...

Jeste li stekli dojam da ozbiljno računaju na vas u tih sedam dana?

- Proveo sam jedan dan s GM-om, drugi dan sam bio s trenerom Hollinsom. Po njihovim pričama računaju me kao igrača za ozbiljnu rotaciju. Sad, hoće li biti tako, nadam se da hoće. Da ću dobiti priliku i onda je sve na meni. Najgore što mi se može dogoditi jest da ne dobijem priliku, ali vjerujem da se to neće dogoditi.

Prije neki dan Roko Ukić je u razgovoru za SN kazao da je u NBA tu početnu priliku važno iskoristiti jer to može dovesti na pozicije koje nisi ni mogao sanjati.

- Ma, upravo tako, volio bih da to bude tako. Ali, kažem, po pričama, po onome kako sam dočekan tamo, pa u konačnici i do toga kako o meni pišu u američkim novinama, izgleda da me respektiraju. OK, znam da to nije previše važno, ali ipak nešto znači.

Zajedno s Tomićem, Žorićem i Ukićem imali ste deset dana više pauzu od reprezentacije, no, sad je vrijeme za što prije dohvatiti suigrače.

- Nisam tip koji traži neke povlastice i sad se sigurno želim što prije uklopiti. Sva smo četvorica htjeli igrati i ove ranije utakmice, ali Jasko nas je poštedio, želio je da malo po malo ulazimo i u trening i u utakmice kako ne bi došlo do nekih neželjenih stvari, poput ozljeda. Turnir u Francuskoj će poslužiti da se i mi vratimo u natjecateljsku formu, da se uigramo s momčadima, da prođemo akcije...

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju SN-a.

Linker
21. rujan 2024 10:20