POVRATAK NA SCENU

Recesija na djelu: Legendarni Pipi na prsima košarkaša Splita i to - besplatno!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. rujan 2012. 14:43

Tko će kome pomoći, ako ne svoj svome! U košarkaškom klubu Split odlučili su se na neuobičajeni i vjerojatno u sportskom svijetu raritetan potez. Kada već košarkaški gigant nije uspijevao naći generalnog sponzora iako su samo u zadnja dva i pol mjeseca kontaktirali stotinjak većih hrvatskih tvrtki, kada im nitko nije htio pomoći na taj način, na Gripama su se sami odlučili pomagati drugima. Odlučili su oni postati 'sponzor', i to posrnulog bivšeg splitskog giganta 'Dalmacijavino d.d. u stečaju'.

Na prsima će ove sezone tako sasvim besplatno nositi natpis najpoznatijeg branda i pića te tvrtke 'Pipija'.

- Pokušali smo kontaktirati sve, na sve načine doći do generalnog sponzora kojega bi trebali promovirati kroz sedam država u ABA ligi, koji bi trebao biti na prsima najboljeg kluba 20 stoljeća, ali bez uspjeha. Čast svima, ali nitko nije iskazao pravu želju da bude na našim časnim prsima.

Odlučili smo stoga napraviti nešto sasvim drugo. Pomoći tvrtki koja je u stečaju i koja se grčevito bori da opstane, da u ovom gradu preživi barem jedna tvrtka koja nešto proizvodi! Mi smo odlučili biti generalni sponzor, glavni promotor Pipija naše tvrtke Dalmacijavino. I nama je izrazito teško, ali i mi želimo pomoći - pojasnio je sportski direktor Splita Nikola Vujčić na presici u žutom salonu te zajedno sa šefom marketinga Damirom Skelinomizveo mini striptiz, skinuo košulje ispod kojih su bile majice s logom 'Pipija'.

- Dok ih ne stavimo na dres, svi ćemo imati majice Pipi - pojasnio je Skelin.

A kako su reagirali u 'Dalmacijavinu'?

- Bili smo kod stečajnog upravitelja, direktorice... Ljudi su nas prihvatili sa suzama u očima. Shvatili su našu iskrenost i pojasnili nam svoju borbu za preživljavanje - prepričao je Vujčić.

Linker
23. rujan 2024 23:31