Ronald Goršić/CROPIX
TUŽNO DRUŠTVO NA PLESU

Radić po povratku iz Litve: 'Ostavka? A zašto? Jesam li ja birao i vodio momčad?'

Prtljaga je stigla i krenula je 'bježanija’, svi su akteri jedva čekali nestati, svatko u nekom svom privatnom aranžmanu. Danko Radić ipak nije stigao pobjeći...
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 07. rujan 2011. 00:58

Zrakoplov je doletio iz Munchena, i nije kasnio. Kroz veliko staklo dobro se vidjelo da je prvi ciljnu vrpcu, kontrolu putovnica, presjekao Luka Žorić, u foto-finišu pobijedivši stručnog tajnika HKS-a Borisa Jakimenka. Izbornik Josip Vranković među posljednjim je putnicima prišao pokretnoj traci za prtljagu, usput se rukujući, srdačno, sa svim igračima. Prošao je i pored predsjednika HKS-a Danka Radića u jednom trenutku, ali nisu se niti pogledali, a novinari s druge strane carinske zone već naoštriše pera. No, još rukovanje-dva i na red je ipak došao predsjednik, više onako ovlaš, ali ipak je palo rukovanje.

Zašto uopće ta dramatika? Zato što je prije naše reprezentzacije na Pleso već sletjela vijest iz novinarskih litavskih krugova da je palo naguravanje između Radića i Vrankovića na aerodromu prilikom odlaska.

Prtljaga je stigla i krenula je 'bježanija’, svi su akteri jedva čekali nestati, svatko u nekom svom privatnom aranžmanu. Danko Radić ipak nije stigao pobjeći, a da ne griješimo dušu, nije to niti namjeravao. Dapače, vrlo je mirno i stoički izdržao kratku kanonadu nezgodnih pitanja. O igri naše reprezentacije?

- Igrali smo loše, nismo uspjeli proći ono što smo namjeravali.

Kasnije je, u manjem društvu, imao i dodatak:

- Nismo igrali ništa lošije nego li prije dvije godine u Poljskoj, samo su nam se tada poklopili neki rezultati koji sada nisu.

O ostavci izbornika?

- Prvi puta čujem da je dao ostavku, njemu je ugovor istekao i zna se kakva je procedura, i tko o tome odlučuje, stručni savjet i upravni odbor.

Kasnije će, opet, istom manjem skupu, dodati i ovo:

- Prije dvije godine smo od dvojice mislili uzeti onog koji je manje loš, i očito pogriješili. Bože moj, i zbog Spahije su mi novinari vadili mast, pa je evo ispao trener za milijun dolara.

Na upit o svojoj ostavci prvi puta je podigao ton, ali malo, za pola oktave.

- Ostavku? A zašto? Što ja imam s time, jesam li ja birao i vodio momčad? Koliko znam, na logistiku se nitko nije žalio, dapače, sve je bilo super. Dakle, zašto bih dao ostavku?

O Spahiji kao novom izborniku?

- Molim? Prvi puta čujem nešto o tome.

I na kraju, incident na aerodromu s Vrankovićem?

- Nema nikakve istine u tome, uostalom, došli smo svi zajedno i pozdravili se na kraju.

Linker
07. listopad 2024 09:22