Peđa Milosavljević / CROPIX
RAZLAZ U SAVSKOJ

ODLAZAK IZ ZAGREBA Jerel Blassingame nakon 22 mjeseca otišao iz Cibone

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 02. prosinac 2014. 21:52

Nakon nešto više od 22 mjeseca Jerel Blassingame više nije košarkaš Cibone. Prvak ABA lige nije pronašao novac za povišicu i američki playmaker se, najvjerojatnije, vraća u Poljsku.

- Nažalost, nismo mogli odgovoriti na ponude koje je dobio i morali smo se razići. Željeli smo ga zadržati, ali ne smijemo izaći iz financijskih gabarita koje smo si zadali za ovu sezonu. Nismo mu mogli ponuditi nikakvu povišicu - rekao je Cibonin predsjednik Aco Petrović i odmah najavio sljedeći korak.

- Otvorili smo pregovore s Vladom Ilievskim kako bismo njegov otvoreni ugovor pretvorili u čvrsti do kraja ove sezone. Razgovarat ćemo i s Damirom Markotom čiji ugovor ističe 15. siječnja. Ne planiramo dovođenje novih igrača.

Kada bi i tražila pojačanje, Cibona bi se morala koncentrirati na hrvatsko tržište, sve dok se ne skine Fibina blokadu zbog dugovanja Hamiltonu. U trenutačnoj situaciji veću minutažu trebao bi dobiti 20-godišnji Dominik Mavra.

- Ako u sljedećih pet kola ostvarimo tri pobjede mladi će dobivati sve veću minutažu - dodao je Aco.

Što se tiče Blassingamea, on je najbliži odlasku u devetoplasiranu momčad poljske lige iz Slupska u kojoj je prije četiri i pol godine započeo poljski dio svoje karijere. Amerikanca želi i Türk Telekom iz Ankare.

Linker
22. rujan 2024 07:27