PREDSJEDNIKOV SPIN

HKS-a: 'Osvajanje 10. mjesta je neuspjeh'; Radić: 'Repeša je kandidat za izbornika'

Piše: HinaObjavljeno: 17. prosinac 2014. 16:49

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić ponovno je majstor spina. Tvrdi da je Jasmin Repeša i dalje kandidat za izborničku poziciju iako je njegov Upravni odbor 10. mjesto na Svjetskom prvenstvu jednoglasno proglasio neuspjehom.

- Repešino izvješće nije odbijeno. UO HKS-a jedino je dao do znanja da rezultat ostvaren na SP-u nije adekvatan. Repešin mandat je ionako završio sa SP-om pa bez obzira na sve mora postojati izbor novog izbornika - izjavio je Radić.

Dosad je vrijedilo pravilo da neuspjeh povlači mogućnost reizbora pa samo malobrojni vjeruju da će Radić ozbiljno ponuditi Repeši vođenje Hrvatske na Europskom prvenstvu u Zagrebu i Lilleu u rujnu sljedeće godine koje je ujedno i kvalifikacijsko za Olimpijske igre.

- Ime novog izbornika trebalo bi se znati do kraja siječnja. Do tada ćemo obaviti razgovore sa svim kandidatima, a to su Spahija, Perasović, Petrović, Anzulović i Repeša.

Radić je spomenuo gotovo sve ponajbolje hrvatske trenere, a nizanje kandidata među kojima je i Repeša, najviše asocira na bacanje pijeska u oči košarkaškoj javnosti.

Javnost je najvećim dijelom za Velimira Perasovića, no Španjolci još uvijek nisu ukinuli pravilo po kojem treneri u njihovim klubovima ne smiju voditi nacionalne reprezentacije. A trebali bi ga ukinuti jer Španjolska nema izbornika.

Perasović je prošle godine proglašen najboljim trenerom u Španjolskoj, ali ove se muči i Valencia je ispala iz Eurolige.

Neven Spahija je, pak, jedan od pomoćnika u Atlanta Hawksima. Aco Petrović je predsjednik Cibone, a Dražen Anzulović je bez posla od lipnja 2012. godine.

Linker
22. rujan 2024 05:37