Isaiah Stewart je po terenu naganjao LeBron Jamesa

 NIC ANTAYA Afp
JEDVA IH RAZDVOJILI

VIDEO: Totalni kaos na parketu, LeBron isključen, Stewart ga krvavog lica ganjao po terenu!

Kralj James je zaradio tek drugo isključenje u karijeri nakon pomutnje koja je nastala na terenu
Piše: Vladimir Zrinjski/Jutarnji listObjavljeno: 22. studeni 2021. 07:46

Najmanje desetak suigrača i članova osoblja moralo je razdvajati LeBrona Jamesa i Isaiaha Stewarta, a obojica su na kraju isključeni iz utakmice u kojoj su Los Angeles Lakersi u gostima pobijedili Detroit Pistonse (121:116).

Situacija u kojoj je potekla i krv dogodila se na početku treće četvrtine, kada su Lakersi imali 12 koševa zaostatka. Povratnik na parket James (36) prvi je izgubio živce jer je pri izvođenju slobodnog bacanja u naguravanju namjerno "izlaktario" 16 godina mlađeg Stewarta, a koliko je udarac u glavu bio jak, dovoljno se vidjelo po tome da je krilnom centru Pistonsa napukla arkada.

SNIMKU OKRŠAJA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Uslijedile su pomalo nevjerojatne scene u kojoj je Stewart gotovo dvije minute krvavog lica tražio pravdu i naganjao Jamesa i Russela Westbrooka koji ga je još dodatno provocirao. Pritom je čak i rušio ljude koji su ga pokušavali zaustaviti. Kad se gužva napokon stišala, suci su pregledali snimke i isključili Jamesa zbog namjernog prekršaja, a Stewarta su poslali u svlačionicu zbog dvije tehničke pogreške. Westbrook je zbog potpirivanja vatre kažnjen jednom tehničkom pogreškom.

image
NIC ANTAYA Afp

LeBronu je ovo bilo tek drugo isključenje u 19-godišnjoj karijeri; prvo je zaradio krajem 2017. kao igrač Clevelanda, u utakmici protiv svoje bivše momčadi Miamija.

"Svi u ligi znaju da LeBron nije prljav igrač. Zapravo, kad ga je udario, na licu ste mu mogli vidjeti da mu je žao i da nije htio to napraviti. Ne znam što je Stewartu bilo na pameti kad se pokušavao osvetiti, ali znam da mu nitko od nas to nije htio dopustiti. Naravno da ćemo ići braniti svojeg brata", izjavio je Anthony Davis, koji je Lakerse vodio do pobjede s 30 koševa.

Stewart je, inače, ove sezone već imao jedan bliski susret, i to s donedavnim suigračem Blakeom Griffinom (Brooklyn Nets), također nakon naguravanja u igri.

"Morao bi malo smiriti glavu, da ne stekne reputaciju", komentirao je trener Pistonsa Dwane Casey.

Trener Lakersa Frank Vogel ustvrdio je da je krivac za incident bio Stewart, ali na Jamesovo isključenje nije se žalio.

"Stewart je njega prvi laktom udario u rebra, što je bio očit prekršaj. James je uzvratio incidentnim kontaktom koji je očito bio dovoljan za namjerni faul i isključenje."

LeBron je prije isključenja stigao ubaciti 10 poena, čime je svoj rekordni niz nastupa s dvoznamenkastim učinkom povećao na 1048 utakmica.

Linker
29. rujan 2024 07:28