USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
NBA TRŽNICA

Nove promjene: Celticsi napadaju Giannisa s njegovim ‘najboljim prijateljem‘

Četiri dana nakon što je iz Milwaukeeja stigao u Portland, Jrue Holiday mijenjan je u Boston
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 03. listopad 2023. 21:25

Ovaj put na društvenim mrežama nije osvanula oproštajna poruka, nije Jrue Holiday objavio “Portland, hvala na svemu”, makar bi to bilo - ako ništa drugo - dobra šala. Uglavnom, Jrue Holiday (33), NBA prvak s Bucksima, dvostruki All-Star i tri puta član najbolje obrambene petorke lige bio je igrač Blazersa puna četiri dana. U Portland je, podsjetimo, došao iz Milwaukeeja u okviru razmjene tri kluba koja je Damiana Lillarda poslala u suprotnom pravcu, tamo je završio i Deandre Ayton iz Sunsa koji su pak dobili Jusufa Nurkića, Graysona Allena i još neke igrače. Novi trade su pak Blazersi dogovorili s Bostonom u kojem Holiday dolazi za “generala na parketu” uz udarni tandem Jayson Tatum - Jaylen Brown i ljetošnje veliko pojačanje Kristapsa Porzingisa, dok su u Portland stigli Robert Williams i Malcolm Brogdon, vjerojatni “žetoni” u novim razmjenama koje će se neupitno dogoditi u sljedećem razdoblju...

Brat za cijeli život

Nakon svega je najvažnija vijest da su u predvečerje “off-seasona”, neposredno prije no što će krenuti kampovi NBA klubova, Milwaukee i Boston ukupno postali bolje momčadi. Naime, Giannis Antetokounmpo je uz sebe dobio još jednog superstara, Lillarda, dok Celticsi u Holidayu sad imaju čovjeka s kojim je Greek Freak napravio ono čemu oni teže posljednjih nekoliko godina - posljednji korak prema naslovu prvaka. Tako će Celticsi sljedeće sezone napadati Giannisa, čiji su se Bucksi dolaskom Lillarda prometnuli u prvog favorita na Istoku, s njegovim “najboljim prijateljem” u svojoj momčadi.

- Jrue mi je j**eni brat za cijeli život. Volim njegovu obitelj. Volim njega. Cijenim ga. Želim mu sve najbolje. Blagoslovio me J**enim naslovom prvaka - poručio je Antetokounmpo prije nekoliko dana.

image

Jrue Holiday

PATRICK T. FALLON Afp

Priznao je da trade s Portlandom, uz slatki, ostavlja i gorki okus u ustima.

- Došao nam je Dame, koji je veliki igrač, ali isto tako smo izgubili sjajnog tipa. Jrue nas je odveo do “obećane zemlje”.

Miami ostao ‘suh’

Rezimirajući, Bucksi definitivno nisu na gubitku. Za razliku od, recimo, Miamija koji je bio Lillardova “preferirana destinacija”, aktualnog viceprvaka kojeg su u prijelazom roku napustila dva startera, Gabe Vincent i Caleb Martin. Nakon svega je Miami ostao “suh”, dok su najveći konkurenti - Milwaukee i Boston - prošli tjedan postali bolji...

Linker
05. srpanj 2024 16:58