Durant i dalje ostaje u Brooklynu

 ELSA Afp
SVE OKO DURANTA

Ma kakve turske sapunice! Nakon cijele drame, Brooklyn je postigao najluđi mogući dogovor

Ljubitelji NBA lige se dobro zabavljaju ove sezone na račun Netsa.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 23. kolovoz 2022. 17:42

Ljubitelji NBA lige se ovog ljeta nisu morali truditi tražiti uzbuđenja dalje od praćenja vijesti iz Brooklyna. Iz Netsa su praktično iz dana u dan stizale informacije i sve je više izgledalo na neku meksičku ili tursku sapunicu, nego na ozbiljan NBA klub.

Ostaje li Kyrie Irving? Hoće li u Lakerse? Je li ljut što nije dobio novi ugovor? Što je s Benom Simmonsom? Trenira li? Hoće li biti spreman za sljedeću sezonu? Zašto je Kevin Durant zatražio trade? U koji klub on želi otići? Koliko Netsi traže za njega? Zašto nema tog tradea? Je li moguće da je od vlasnika Joea Tsaija zatražio da iz kluba odu trener Steve Nash i GM Sean Marks? Je li Tsai pametno postupio što nije stao na stranu jednog od najboljih igrača na svijetu? Što će sada Durant? Tko će ga uzeti? Hoće li sjediti na klupi ako ne uspije pronaći novi klub?

Sve te stvari su intrigirale košarkaške zaljubljenike i to ne samo navijače Brooklyna, a danas je došlo do potpunog preokreta. Durant ostaje u klubu, a svi zajedno idu po naslov. Tako barem tvrdi Marks.

"Steve Nash i ja, zajedno s Joeom Tsaijem i Clarom Wu Tsai (supruga vlasnika kluba, op.a.), susreli smo se jučer u Los Angelesu s Kevinom Durantom i Richom Kleimanom (Durantov menadžer, op.a.). Dogovorili smo se da nastavimo s našim partnerstvom. Fokusirani smo na košarku s jednim zajedničkim ciljem u mislima: stvaranje trajno dobre franšize koja će donijeti naslov prvaka u Brooklyn", objavili su iz Brooklyn Netsa priopćenje koje potpisuje Sean Marks.

Ovakav rasplet donekle je i očekivan s obzirom na to da je Irving prije nekog vremena odlučio da ostaje u Brooklynu, a da Netsi ne žure s tradeom za Duranta. On ima ugovor do 2026. godine, a četverogodišnji ugovor vrijedan 198 milijuna dolara mu tek kreće od ove sezone. S obzirom na to da ima 33 godine, čekanje nije ni njegov izbor, a izgleda da su sva traženja brzo zaboravljena...

Linker
29. travanj 2024 11:00