MADDIE MEYER Afp
16 MJESECI NAKON TRAGEDIJE

Jordan jedva suspregnuo suze dok je uvodio Bryanta u Kuću slavnih, raznježio ga govor njegove supruge

16 mjeseci nakon smrti u helikopterskoj nesreći Kobe Bryant primljen je u košarkašku Kuću slavnih
Piše: SN, HinaObjavljeno: 16. svibanj 2021. 09:26

U emotivnoj je večeri u Mohegan Sun Arena u Connecticutu Bryanta u društvo legendi uveo Michael Jordan.

"Prošle sam veljače nazvala Michaela i pitala ga hoće li uvesti Kobea u Kuću slavnih i on je velikodušno prihvatio. Michaele, hvala ti što si večeras ovdje. Kobe ti se divio, to nam toliko znači", rekla je u uvodu Vanessa Bryant, Kobeova supruga.

"Uvijek sam izbjegavala javno hvaliti svog muža jer mislim da je dovoljno toga dobivao od navijača, a netko ga je morao vraćati u stvarnost. Sigurna sam da se sad smije na nebu jer ću ga upravo hvaliti u javnosti zbog njegovih postignuća na jednoj od najjavnijih pozornica. I dalje pobjeđuje", govorila je Vanessa Bryant dok je uz nju stajao Jordan.

image
MADDIE MEYER Afp

Dodala je Vanessa Bryant kako je njen pokojni muž naučio cijeni navijače gledajući upravo Jordanove Chicago Bullse.

"Nikada nije zaboravio navijače, da je mogao on bi igrao svaku minutu svake utakmice. Toliko vas je sve volio", dodala je Vanessa Bryant koja je bivšeg supruga nahvalila kao velikog obiteljskog čovjeka.

image
MADDIE MEYER Afp

"Dragi Kobe, hvala ti što si bio najbolji muž i otac koji si mogao biti. Hvala ti što si uvijek pokušavao biti bolji", zaključila je Vanessa Bryant.

image
MADDIE MEYER Afp

Osim Bryanta u košarkašku Kuću slavnih ušli su i Kevin Garnett i Tim Duncan te igrač i trener Rudy Tomjanovich, trener muških college momčadi Eddie Sutton, trenerice ženskih college ekipa Kim Mulkey i Barbara Stevens, košarkašica Tamika Catchings i NBA dužnosnik Philip Baumann.

Bryant je pet puta osvajao naslov prvaka NBA, 18 puta je biran u NBA All-Star momčad i bio je proglašen MVP-jem u sezoni 2007./08.

Duncan je pet puta osvajao naslov NBA prvaka i cijelu svoju 19-godišnju karijeri proveo u dresu San Antonio Spursa gdje je sada pomoćni trener.

Garnett je najveći dio svoje 21-godišnje karijere proveo u Minnesota Timberwolvesima i Boston Celticsima. U All Star momčad biran je 15 puta , a sa Celticsima je osvojio naslov prvaka 2008.

Mulkey je osvojila tri nacionalna naslova s Baylorom a nedavno je napustila to sveučilište kako bi postala trenerica na LSU. .

Stevens je upisala 1,058 pobjeda u karijeri prije nego se povukla 2020. i osvojila naslov nacionalnog prvaka u Division II s Bentley sveučilištem 2014., dok je Catchings bila birana deset puta u WNBA All-Star, a 2011. bila je proglašena MVP-jem i bila je najbolja igračica Naismith collegea 1999./2000.

Tomjanovich je bio igrač Houston Rocketsa koje je kao trener odveo do naslova prvaka (1994. i 1995), Sutton je odveo četiri škole do NCAA turnira i tri je puta nastupao u finalu, dok je Baumann dugogodišnji FIBA dužnosnik.

Linker
28. lipanj 2024 03:29