ODLIČAN PROTIV CEDEVITE

NAJBOLJI IGRAČ ALBE IZ BERLINA Leon Radošević: 'Želim igrati za reprezentaciju'

Osim košarkaški inteligentan, Radošević (24, 208 cm) je snažan, energičan, atletski moćan centar koji može pogoditi šut s pet metara i u obrani iskakati na deset metara
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 16. studeni 2014. 20:51

Dvije utakmice na hrvatskom tlu unutar mjesec i pol dana pokazale su široj javnosti ono što hrvatski zaljubljenici u košarku znaju posljednje dvije godine. Leonu Radoševiću je mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.

- Leon u svakoj momčadi na svijetu može igrati. Ili kao nositelj ili kao ‘pomoćni’ igrač. Nije lako naći nekoga tko razumije košarku kao on - istaknuo je nakon Albine pobjede protiv Cedevite trener njemačke momčadi Saša Obradović.

Iako ćete rijetko naići na trenera koji će javno pričati loše o svom igraču, ovdje nije riječ o kurtoaziji. Bivši košarkaš Cibone iz mjeseca u mjesec napreduje. Osim košarkaški inteligentan, Radošević (24, 208 cm) je snažan, energičan, atletski moćan centar koji može pogoditi šut s pet metara i u obrani iskakati na deset metara.

Pomogao mu Obradović

I lijepo je čuti da želi igrati za reprezentaciju. Kada se netko godinama ne pojavljuje niti na popisima za ljetne akcije, a za njih ima kvalitetu, razumljivo je da se javljaju sumnje i zabrinutost.

- Ovog ljeta bio bih na popisu da nisam ozlijedio gležanj. Nadam se da ću sljedećeg biti zdrav i da će me izbornik pozvati - rekao je Radošević hrvatskim novinarima u Zagrebu.

Dolaskom u Obradovićeve ruke napravio je dobar potez i predodređen je da u skorije vrijeme potpiše unosniji ugovor za nekog od europskih velikana ili se preseli u jaču ligu.

- Leon od prvog dana ima poseban tretman, svakodnevno radi s kondicijskim trenerom. I ranije je bio dominantan, ali danas niti jedan centar ne može lako igrati leđima protiv njega.

Svaki poraz unosi nemir

Alba je momčad sličnog proračuna kao Cedevita, ali s rijetkim Nijemcima. Saznali smo da na plaće prve momčadi troše 1,5 milijuna eura neto, a Amerikanci koji su hrvatskom prvaku zadavali najviše problema, Redding i McLean, igraju za 170 tisuća dolara. Jeftiniji su od nekih cedevitaša, i to ne samo od Ukića.

- Nije lako igrati bez stranaca, a Cedeviti nedostaje iskustva i kvalitete, barem kroz dvojicu igrača koji bi dali stabilnost mladima. Lijepo je boriti se na ovakav način, ali oni ne mogu iznijeti euroligašku sezonu. Svaki poraz unosi nemir. U najavi sam rekao da me podsjećaju na početak stvaranja Partizana koji je 2010. došao do Final Foura. Ali i oni su imali dva ili tri stranca.

Linker
22. rujan 2024 03:38