Nenad Dugi / CROPIX
CIBONA vs. CEDEVITA

DERBI U DRAŽENOVU DOMU Ilievski: 'Protiv Cedevite sam posebno motiviran'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 17. studeni 2014. 17:28

I Vlado Ilievski (34) priključio se nizu igrača, trenera ili djelatnika, koji će se moći pohvaliti da su u životu bili djelić i Cedevitine i Cibonine obitelji.

Prije godinu i pol razigravao je tadašnje suigrače u crvenom, a večeras (18 sati, Draženov dom) vodit će Cibonine napade u gradskom derbiju, s velikim nestrpljenjem iščekivanom sudaru aktualnih prvaka regije i Hrvatske.

Volim ljude iz Cedevite

- Bit ću posebno motiviran - kaže Ilievski i nastavlja.

- Uvijek sam takav protiv bivšeg klubu. Volim ljude iz Cedevite, i dalje smo u sjajnim odnosima, ali želim ih pobijediti.

Sezona u Cedeviti ostavila je samo jednu mrlju.

- Rezultat. Cijelo ljeto me progonila misao zašto nismo uspjeli. Previše se promijenilo trenera (Maljković, Vulić, Petrović, Vulić), igrači su dolazili i odlazili, bilo je i ozljeda.

Cibona je osvojila ABA ligu pobjedom protiv Cedevite koja je od Beograda nanizala šest pobjeda, uključujući i “metlu” u hrvatskom prvenstvu.

- Bit će pod pritiskom jer ciljaju na prvo mjesto, a protiv Albe, posebno u posljednjoj četvrtini, pokazali su da se ne snalaze u takvoj situaciji. Ni mi još nismo uigrani, ali imamo kvalitetu za pobjedu protiv Cedevite.

Ilievski je s Cibonom je potpisao tzv. otvoreni ugovor.

Klub treba stabilnost

- Igram za ništa, tek toliko da mi se pokriju stan i hrana, ali da se razumijemo, u Cibonu nisam došao da bih podigao formu, napunio statistiku i otišao u bogatiji klub. Vjerujem da će se do 1. prosinca ili do Nove godine riješiti kriza i da ćemo nastaviti suradnju. Za klub je najvažnije da postigne financijsku stabilnost jer bez nje nema ni stabilnosti u momčadi. Volim košarku, ali ne bih želio sezonu završiti u financijskom minusu, što bi se moglo dogoditi kada bih do kraja ostao s ovakvim uvjetima - rekao je Ilievski.

Debi u plavom dresu pamtit će po pobjedi u Novom Mestu, a čvrsto vjeruje da će ova Cibona samo napredovati na ljestvici.

- Sviđa mi se ekipica, možemo biti šesti i izboriti Eurokup. S Markotom i Lalićem sam već igrao, a Blassingame je kul tip. Doveli su me da se s njim nadopunjujem. Volio bih da u ovom sastavu ostanemo do kraja sezone.

Linker
22. rujan 2024 03:50