Vojko Bašić / Cropix
KOŠARKAŠKA LIGA

Marko Car utrpao 30 koševa Alkaru, Sinjani izgorjeli u atmosferi svog dvorišta

Atmosfera je bila zaista odlična, ali od starta smo nametnuli svoj ritam. Nismo dali Alkaru da iskoristi podršku fantastične publike - otkrio je recept uspjeha Car
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 04. travanj 2011. 23:04

Fešta košarke u Sinju, dvoboj klubova iz gradova koji potpuno žive košarku, apsolutno je pripao Zadranima, ali je na koncu prije svega trijumfirala košarka. Već je u pretprodaji o'šlo tisuću ulaznica, a više od pola sata prije početka susreta s tribine koja je bila sva u bijelom orila se pjesma Maligana. Ni ovaj sinjski košarkaški dernek nije naravno mogao proći bez njegovog zaštitnog znaka uštipaka, ali ovaj put sa sirom! Miris uštipaka koji su se spremali ispred ulaza u dvoranu te se ćutio i stotinama metara dalje međutim ovaj put kao da je dekoncentrirao domaće igrače.

Priželjkivali su domaći navijači reprizu sezone 1983./1984. kada su na svom parektu u polufinalu kupa Jugoslavije iznenadili Zadar, no ovaj put nisu bili ni blizu. Od prve do zadnje minute Maligani su bodrili svoje ljubimce, nije se dala ni mala grupa pripadnika Tornada u kantunu dvorane (skandirali su i jedni drugima), ali jednostavno nije išlo. Fenomenalan početak Zadrana nije utišao Maligane, ali jest u kombinaciji s pritiskom skratio ruku sinjskim košarkašima. Ipak ni tada optimizma nije manjkalo na tribinama.

Nakon što je Blajić smanjio na 'samo' 1:14 povikao je jedan od navijača: 'Vidi'ćeš sad preokreta!'. No od preokreta ni p. Doduše primakli su se Sinjani do prve pauze na minus sedam, ali to je bilo sve. Car je opet pokazao tko je Car, proveo je svih 40 minuta na parketu i zabio čak 30 koševa (trica šest od deset)!

- Atmosfera je bila zaista odlična, ali od starta smo nametnuli svoj ritam. Nismo dali Alkaru da iskoristi podršku fantastične publike - otkrio je recept uspjeha Car.

Nije goste omela ni ozljeda koljena Vladovića. Međutim ni rezultatski debakl (u jednom trenutku bilo je i 38:65) nije omeo Maligane. Unatoč tome što je razlika tek u posljednjim minutama pala na ispod dvadeset koševa razlike nisu prestajali bodriti Alkara.

- Najviše mi je žao publike, da smo barem pružili bolji otpor. Ušli smo u susret skoro kao da smo mi favoriti - priznao je nakon susreta trener Alkara Boris Poljak.

S druge strane gostujućem treneru Josipu Pinu Grdoviću ova utakmica imala je posebnu emotivnu težinu, jer je svojedobno kada je bio u vojsci bivše države u Sinju bio trener u klupskoj omladinskoj školi. Zato je i dočekan ovacijama publike.

- Bila je prava fešta košarke! Veliko mi je zadovoljstvo da sam se uvjerio da se košarka koju sam prije viđao u Sinju vraća. Uvijek mi je drago doći u Sinj i vidjeti da košarka ovdje nikada ne umire! Volio bih samo da grad Sinj i ubuduće prepozna ljubav ovih ljudi prema košarci - zavapio je Grdović.

Alkar - Zadar 52:69 (12:19, 9:19, 13:15, 18:16)

Sinj – Školska sportska dvorana. Gledatelja 1200.

Suci: Sretan Radović (Dubrovnik), Tonći Anzulović (Zagreb), Josip Radojković (Split).

Alkar: Blajić (8), A. Bilobrk (4), Anzulović (8), M. Modrić, Erceg (8), Delaš (3), Radić (13), Primorac, Marić (4), Ćurković (4), Župić.

Zadar: Car (30), Vladović (2), Batur (2), Ramljak, Dundović (1), Marčinković (2), Olivari (4), Ivanov (2), Brown (13), Bilan (13), Vlaić, Ahmetbašić.

Linker
22. rujan 2024 16:27