Drago Sopta
LIGA ZA PRVAKA

FOTO Novi je šerif u gradu: Cedevita se pod Tornjem poigrala s očajnom Cibonom

Bila je to treća pobjeda Cedevite i treći poraz Cibone u Ligi za prvaka
Piše: ArhivaObjavljeno: 04. travanj 2011. 00:16

Cibonin navijač nakon nedjeljnog poraza od Cedevite (64-80) mora biti zabrinut i zapitati se koga uopće ovi igrači mogu pobijediti. Joke Vranković nije čudotvorac, a Aco Petrović se, pokazala je to i ova utakmica, plašio prazne puške.

- Nisam očekivao ovako laganu pobjedu. Cibona je od zadnje utakmice imala devet dana, a mi ono što smo imali. Bio sam zabrinut, jer su moji igrači bili po svim medijima i nisam znao kako će reagirati. Defintivno nisam očekivao ovakav rasplet - rekao je Petrović.

Da je kojim slučajem to želio, Aco je mogao Ciboni napraviti ono što su učinili Borik i Zadar. I Cedevita je nekoliko puta stigla do već tradicionalnih +23, što je njenom treneru ostavilo luksuz da minutažu dodijeli i igračima koji igraju vrlo malo.

Kad tome dodate činjenicu da je Vukušić bio na tribini, a da je Žižiću za osam minuta dosuđeno pet osobnih, da su Draper i Wright zajedno skupili 31 minutu, i površnom pratitelju košarke jasno je koliko je lako Cedevita došla do pobjede u Draženovom domu.

- Cedevita je u ovom trenutku ispred nas. Nismo pravi, a izlaz trebamo tražiti kroz kvalitetan pristup na treninzima. Nemamo samopouzdanja. Ono se stiče pobjedama, ali i prezentacijom na terenu. Ne mogu reći da je izostala želja, ali napravili smo previše tehničkih pogrešaka, izgubili previše lopti i dozvolili previše napadačkih skokova - Vrankovićeva je analiza.

Ovakva Cibona ne može očekivati da će sigurno izboriti mjesto u doigravanju. To bi bila konačna pljuska svim igračima koji su ove sezone nosili Cibonin dres.

U Draženovom domu je dvoboj Cibone i Cedevite prvi put pratilo oko 4000 gledatelja. Cibonin navijački korpus je još uvijek bio nešto brojniji, ali pitanje je koliko dugo će to još biti tako.

I Cedevita je imala svoju organiziranu i prilično glasnu skupinu s transparentom “S Cedevitom do kraja zajedno”. Skandirali su svakom igraču, treneru, čelnicima...

Vremena su se promijenila, s njima i odnos snaga. Sa crvenog sektora, ljudi u crvenim i bijelim dresovima, skandirali su: “Šampioni!”. S plave strane odgovor je bio šutnja. Danas je Cedevita “in”, a Cibona “out”. Tko bi se tome nadao.

‘Ma baš je dobro vidjeti te opet...’

Bilo je lijepo opet vidjeti Cibonine košarkaše koji su sredinom ‘80-ih harali Europom (M. Nakić, Arapović, Ušić, Pavličević). Šteta je što nisu došli i ostali (Cvjetićanin, Čutura, Bečić, Vukičević, Anzulović, I. Nakić). Ime Dražena Petrovića još se jednom orilo njegovom dvoranom, pjevalo se s Novim fosilima. Legende su zaslužile bolje organiziranu feštu, ali probuđena nostalgija ‘pokrila’ je šlamperaj .

Linker
22. rujan 2024 16:27