MLADI REPREZENTATIVAC

MARIO PONOVNO LETI Zakucavanje Hezonje za potez kola u Španjolskoj

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 16. prosinac 2014. 20:09

Postalo je prilično zabavno pratiti nastupe Marija Hezonje – maltene u svakoj utakmici mladi hrvatski košarkaš u dresu Barcelone ponudi novi potez kola, mjeseca ili, kako je krenulo, sezone.

U uvjerljivoj pobjedi Barcelone nad Zaragozom u 11. kolu španjolske ACB lige, Hezonja je opravdao dobivenih 28 minuta te upisao 14 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Da dojmljiv nastup ne ostane samo na statističkoj crti, pobrinuo se sa dva sjajna zakucavanja – prvo je snažno završio alley up dodavanje, a potom izveo na europskim parketima rijetko viđeno windmill zakucavanje. Potnje je izveo s toliko stila i agresije da su ga španjolski novinari izglasali za potez kola.

Pomalo me podsjetio Mario na one davne dane početkom 2000ih kad bi se svako jutro započinjao s pregledavanjem highlightsa NBA lige u potrazi za novim zakucavanjem Vincea Cartera. Nemojte me krivo shvatiti – Mario treba još “puno žganca pojesti” prije nego će istinski zaslužiti usporedbe s najatraktivnijim igračem svih vremena. Ali jednako kao i u zlatnim danima Vinsanityja, strah me i trepnuti u bojazni da ne propustim novi potez Super Marija.

Linker
22. rujan 2024 05:20