Nenad Dugi / CROPIX
NEMA FAVORITA

LEGENDA PREUZIMA HRVATSKU? Jedan od najvećih Hrvata na popisu kandidata!

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 14. ožujak 2016. 00:16

Na izborničku stolicu mogao bi u sljedećim danima zasjesti netko iz galerije širokog spektra kandidata. Kao nikada do sada, Hrvatska ima cijelu plejadu ljudi o kojima se spekulira kao kandidatima za novog izbornika.

U tu skupinu spadaju članovi Stručnog savjeta Veljko Mršić (Cedevita), Danijel Jusup (Zagreb), Ante Nazor (Zadar) i Damir Mulaomerović (Cibona), a iz nekoliko izvora može se doznati kako postoji ideja i o oko Tonija Kukoča za izbornika.

Toni je također član Stručnog savjeta. Bilo koji član Stručnog savjeta, ukoliko bude izoliran kao kandidat, ne bi trebao sudjelovati o raspravi oko imenovanja izbornika, to je svima jasno. Kao što je jasno, ako se Kukoču dopadne ova ideja i uopće mu bude servirana, onda je malo vjerojatno da netko drugi ima bilo kakve šanse u konkurenciji s najvećim živućim hrvatskim košarkašem, koji je, doduše, bez trenerskog iskustva.

Član Stručnog savjeta nije Slaven Rimac, a i on je po nekima u kombinacijama.

Od hrvatskih trenera u inozemstvu najčešće se spominje imena Žana Tabaka (Maccabi Tel Aviv), a svoje ambicije ne krije i Dražen Anzulović (Dabrowa Goricsza).

Svi ostali kandidati spadaju pod poglavlje “stranci”, to je do sada odbacivano kao moguća, ali pitanje je da li bi ponovno aktiviranje iste donijelo isti odgovor. Kao potencijalni strani kandidati do sada su spominjani hrvatski student Dimitris Itoudis (CSKA) i djelomični Hrvat Andrea Trinchieri (Bamberg). Neki govore i o Juri Zdovcu, treneru AEK-a. Koliko je to realno, teško je reći.

Ukupno, nitko od nabrojanih za sada ne spada u sferu favorita, neki od njih vjerojatno nemaju i nikakve šanse.

Odluka će biti na Stručnom savjetu, kasnije i Upravnom odboru Hrvatskog košarkaškog saveza. Sjednica Stručnog savjeta možda će biti sljedećeg tjedna, tada bi se neke stvari trebale pobliže znati...

Linker
23. rujan 2024 20:29