ZELJKO PUHOVSKI Cropix
LOV NA OI

Izbornik u zavjetrini Eura dočekao sve zvijezde: ‘Dva pokusa pokazat će nam gdje smo‘

Osvojiti turnir u Pireju, gdje nas čekaju domaćin Grčka, Slovenija, Dominikanska Republika i Novi Zeland, bila bi prava senzacija
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 17. lipanj 2024. 21:39

Nakon uvodnih tjedan dana priprema u Zagrebu, reprezentacija koja se sprema za olimpijske kvalifikacije u Pireju (od 2. do 7. srpnja), od nedjelje je u Opatiji. I od ponedjeljka navečer, kada je stigao Danko Branković, svi ljudi na koje Josip Sesar računa su na broju.

Još u nedjelju stigli su Opatiju Dario Šarić, Ivica Zubac, Mario Hezonja i Jaleen Smith, u ponedjeljak ujutro u klasičnom terminu svi su već trenirali. Još je lani Sesar uveo novu praksu u pripremama u kojoj se trenira u jednom dužem jutarnjem terminu. On počinje u deset sati s teretanom, onda se od 11 do 14 sati radi u dvorani Marino Cvetković u Opatiji, do koje se reprezentativci mogu prošetati iz hotela. Tko želi, može trenirati i u popodnevnom terminu, između 18 i 19.30 sati, odraditi seriju šuteva, otići do teretane, sve po volji.

Branković došao kasnije

Ovakav program rada lani su pozdravili svi igrači. I Sesar, koji ima sličnu metodu i u klupskim programima, imao je potvrdu da su tu ideju svi prihvatili i nema je potrebe mijenjati.

S obzirom na to da su se od ponedjeljka okupili svi igrači, Sesar se nakon uvodnog dijela zagrebačkih treninga zahvalio dvojici, Krešimiru Ljubičiću i Tomislavu Buljanu, pa je tako za opatijski dio ostao na planiranih 15 igrača, na tri petorke. Ovaj broj igrača trebao bi ostati na okupu do samog polaska u Grčku, gdje će, pak, otići 12 igrača koji će imati dres za pokušaj odlaska na Igre.

U Opatiji su: Borna Kapusta, Goran Filipović, Krešimir Radovčić, Jaleen Smith, Filip Krušlin, Mateo Drežnjak, Antonio Jordano, Mario Hezonja, Toni Nakić, Boris Tišma, Dario Šarić, Dario Drežnjak, Ivica Zubac, Danko Branković i Ivan Vraneš.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

- Svi smo na okupu, u ponedjeljak nije trenirao jedino Branković, koji je kasnije stigao zbog klupskih obveza, ali od utorka smo svi u pogonu. Svi su jako pozitivni. Bio sam u kontaktu cijelo vrijeme sa svim igračima. Dario Šarić je radio sa svojim trenerom u Šibeniku, Ivica Zubac sa svojim timom u Zagrebu, Mario Hezonja je zaključio sezonu tek protekli tjedan, dok je Jaleen Smith bio između kraja sezone i dolaska u Opatiji na kratko doma u SAD. Ostatak momčadi koji je radio u Zagrebu će samo nastaviti.

Kakav je ugođaj u reprezentaciji nakon što se u ovom sastavu nisu vidjeli gotovo godinu dana?

- Sve je pozitivno, uostalom komuniciraju svi i tijekom sezone, imaju grupe na društvenim mrežama, nema tu nikakvih problema.
U Opatiji će se odraditi šest dana treninga do prve utakmice, kada će se u Opatiji igrati prvi pokus, s reprezentacijom Poljske koju vodi Igor Miličić. Tri dana kasnije Hrvatska će se u posljednjem pokusu uoči puta u Grčku sučeliti i Brazilu kojeg na Kvarner dovodi Aco Petrović, dok će između te dvije utakmice odigrati svoj pokus Poljska i Brazil. Obje reprezentacije se - kao i Hrvatska - spremaju za olimpijske kvalifikacije, dok će Brazil uoči dolaska u Opatiju igrati i protiv Slovenije, našeg prvog protivnika u Pireju.

- Dva pokusa koja ćemo imati u Opatiji pokazat će nam gdje smo i na čemu trebamo raditi u onih par dana do prve utakmice u Pireju, kako bismo otklonili eventualne nedostatke. Do tih utakmica imat ćemo dovoljno treninga, malo ćemo se kroz posljednji dan i osvježiti uoči utakmice. Do tada ćemo raditi na obnavljanju taktičkih zamisli, ali i uvesti neke nove defenzivne postavke, raditi na alternativnim obranama. Vremena je zapravo u punom sastavu više, nego je to bilo ljetos, ali idemo korak po korak - zaključio je izbornik Josip Sesar.

Nisu se skupili tek tako

U miru Opatije, daleko od medijske vreve, u zavjetrini Eura koji se i te kako prati i košarkaškoj reprezentaciji, sprema se pohod na Pirej. Kao i lani, uoči puta na pretkvalifikacije u Istanbul nitko nije u euforičnom zanosu, ali nema nikoga tko je tamo da ne vjeruje kako je moguće.

Lani je bilo iznenađenje osvojiti turnir u Istanbul u konkurenciji domaćina Turaka. Osvojiti turnir u Pireju, gdje nas čekaju domaćin Grčka, Slovenija, Dominikanska Republika i Novi Zeland, bila bi prava senzacija.
Ali, ovi se momci nisu skupili tek tako. Nije to takav profil karaktera. I nekako se doima da im ovakva zavjetrina na pripremama nekako i odgovara.

Sesarovih 15

BEKOVI

Goran Filipović (Igokea)

Borna Kapusta (Split)

Krešimir Radovčić (Cibona?)

Jaleen Smith (Partizan?)

Filip Krušlin (Strasbourg)

Antonio Jordano (Split)

KRILA

Mario Hezonja (Real Madrid?)

Mateo Drežnjak (Studentski centar?)

Toni Nakić (Bereogan?)

Dario Šarić (bez ugovora)

Dario Drežnjak (bez ugovora)

Boris Tišma (Split?)

CENTRI

Ivica Zubac (LA Clippers)

Danko Branković (Bayern)

Ivan Vraneš (Juventus?)

Linker
17. lipanj 2024 21:40