Mario Hezonja je iz Reala otišao u Barcelonu

 OSCAR J. BARROSO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Oscar J. Barroso/zuma Press/profimedia
TRANSFER BOMBA

Hezonja šokirao navijače Reala: Otišao u redove najvećeg rivala i postao jedan od najskupljih igrača u Europi

Hrvatski košarkaš je dogovorio četverogodišnji ugovor s katalonskim klubom vrijedan 12 milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 14. lipanj 2024. 14:28

Šok u Madridu. Mario Hezonja je napustio ‘Kraljevski klub‘ i potpisao četverogodišnji ugovor s Barcelonom. Hrvatski reprezentativac tako se vraća u katalonski klub u kojem je igrao od 2012. do 2015. godine, odnosno počeo seniorsku karijeru.

Posljednjih tjedana se puno špekuliralo o tome gdje će Hezonja igrati sljedeće sezone. Ugovor s Realom mu je istekao, a Madriđani očito nisu željeli ispuniti njegove financijske želje. Spominjao se povratak u Panathinaikos, čak i odlazak u Partizan dok se u nekim krugovima pričalo i o novom pokušaju u NBA ligi. Na kraju se Hezonja odlučio na odlazak u Barcelonu iako je prije nekoliko dana dao ovakvu izjavu:

- Osjećam se jako loše zbog toga pa bih se htio odužiti našim navijačima, svom klubu, Real Madridu... Htio bih im uzvratiti idućih godina s još puno titula. Nadam se da će tako i biti.

image

Hezonja je u Barceloni odradio prve seniorske minute

ODD ANDERSEN/AFP/PROFIMEDIA Odd Andersen/afp/profimedia

Španjolska Marca je ovu vijest postavila kao glavnu na svojem portalu, a oni barataju informacijom da je 29-godišnji Dubrovčanin od Katalonaca dobio ugovor od tri milijuna eura godišnje. To će ga staviti u rang najskupljih košarkaša u Europi, zajedno s Shaneom Larkinom, Mikeom Jamesom i Kendrickom Nunnom.

Iako je Hezonja sve dogovorio s Barcelonom, Real još uvijek ima način da ga zadrže. Naime, u njegovom ugovoru stoji klauzula da Madriđani imaju pravo izjednačiti svaku ponudu koju dobije od nekog kluba. Ako Real ne želi da Hezonja otiđe u redove najvećih rivala, znaju što im je činiti - izdvojiti 12 milijuna eura za sljedeće četiri sezone...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. lipanj 2024 15:25