Ronald Gorsic / Cropix
KREĆU PREGOVORI

ŽELJE USLIŠANE Stručni savjet potvrdio koga želi na čelu košarkaške reprezentacije

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 08. veljača 2016. 17:39

Velimir Perasović će prema svemu sudeći biti izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije i u sljedećem ciklusu, čiji je vrhunac kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Riju, koji će se od 4. do 9. srpnja održati u Torinu.

Dogovoreno je to na sjednici Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza, koji je u ponedjeljak raspravljao o novom/starom vodstvu reprezentacije. Time je odrađen prvi dio posla, a drugi bi trebao biti zeleno svjetlo iz Perasovićeva kluba Baskonije.

- Jednoglasno smo odlučili da se krene u pregovore s Perasovićem i njegovim klubom - rekao nam je nakon sjednice predsjednik Dino Rađa.

Dodao je da su s Perasovićem neslužbeno već razgovarali, a sada delegaciji HKS-a predstoje pregovori s vodstvom Baskonije, koja svojem treneru mora dati blagoslov. Budući da ACB liga službeno još ne dopušta trenerima da istovremeno budu izbornici reprezentacija, moguć je i negativan odgovor kluba, no u Savezu u taj scenarij očito ne vjeruju jer se o alternativnoj opciji nije razgovaralo.

Od ostalih odluka Stručnog savjeta, Marijan Mance predložen je za novog trenera juniorske, a Vladimir Krstić kadetske reprezentacije.

Linker
22. rujan 2024 11:40