Ronald Goršić/ Cropix
UZALUDAN PUT

NIŠTA OD PRESOVIĆA Rađa: 'Nisu nas trebali niti zvati, ako je odgovor bio ne'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 11. ožujak 2016. 10:52

Velimir Perasović neće biti izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije u srpanjskim kvalifikacijama za Olimpijske igre. Stručni savjet HKS-a, predvođen Rađom, Vrankovićem i Kukočem morat će već danas u potragu za novim trenerom, a kao prvi sljedeći izbor nameće se Neven Spahija, pomoćnik u Atlanta Hawksima.

Neobičnu igru odigrao je José Antonio Querejeta, predsjednik Perasovićevog kluba Baskonia. Mjesec dana mu je trebalo da primi Dina Rađu i Josipa Vrankovića, a kad su na njegov poziv jučer stigli u Vitoriju, rekao im je čvrsti "NE". I ostavio ih u čudu.

- Querejeta nam je odmah trebao poručiti kako nema izgleda da pusti Perasovića u reprezentaciju. Bio sam optimističan jer sam računao kako nas ne bi zvao u goste da ne postoji prostor za dogovor. Bolje da nas nije zvao - ljutit je bio Rađa.

- Ne preostaje nam ništa drugo nego već danas krenuti s konzultacijama oko sljedećeg kandidata.

Proteklih tjedana stizale su dvojake informacije o Perasovićevom stavu. Prema jednoj verziji, pristao je nastaviti voditi reprezentaciju ako dobije dopuštenje klupskog predsjednika, no prema drugoj priči, Perasović uopće nije želio i dalje biti izbornik.

Uglavnom, Querejetino objašnjenje je bilo da ne može pogaziti svoj stav jer je baš on bio inicijator pravila prema kojem treneri španjolskih klubova ne smiju voditi nacionalne vrste, a što nitko u HKS-u nije znao.

Drugi njegov argument bio je da će klub krenuti ranije s pripremama jer ga očekuje ozbiljnija i teža Euroliga s 30 kola.

Linker
22. rujan 2024 13:23