Nenad Dugi / Cropix
ABA LIGA

Zagreb se u posljednje vrijeme opustio, dok Krka pruža vrlo solidne predstave

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 07. ožujak 2012. 11:28

Iako su košarkaši Krke u Beogradu nastavili niz poraza, ponovno su iz jednog susreta mogli izvući dosta pozitivnosti. Odigrati egal utakmicu sa Zvezdom na njihovom terenu je za svaki respekt i pokazuje da su domaći igrači prilično spremni za domaće prvenstvo. Izgleda da je trener Sekulić dobro posložio momčad i pripremio ju za ovaj drugi, "zanimljiviji" dio prvenstva.

Nakon što su se riješili "utega" Eurokupa, košarkaši Krke pružaju vrlo solidne predstave, te pokazuju očitu borbenost. Upozorenje je to za Zagreb, koji se u posljednje vrijeme očito malo opustio, te bi goste mogao čekati vrlo težak zadatak na gostovanju u Novom Mestu. Glavna okosnica momčadi trenera Sekulića je vrlo dobra igra pod košem, gdje glavne uloge igraju Balažič i naš Jure Lalić, a koji bi mogli imati nešto više prostora u ovom susretu, s obzirom na vijesti koje dolaze iz suparničkog tabora.

Naime, Zagreb bi danas mogao biti lišen usluga svog ponajboljeg igrača Kasuna, koji se još prije prošle utakmice žalio na bol u nozi, a sada se ona pojačala te dovela njegov nastup pod upitnik. Dodatni razlog za odmaranje dominantnog centra mogla bi biti i činjenica da je nedavno postao otac, pa bi svakako bilo korisno provesto nešto više vremena sa prinovom.

Trener gostiju Androić nimalo ne potcjenjuje svog današnjeg protivnika:

- Sigurno je da je Krka puno bolja momčad no što to pokazju njihovi rezultati, možda ih je igranje u Eurocupu izmorilo jer nije lako igrati tako dugo u sezoni još jedno natjecanje. U posljednjih nekoliko utakmica su podignuli razinu igre, a to su pokazali posebno na utakmicama protiv Budućnosti i Crvene zvezde, i sigurno je da su oni kompletan sastav koji ima zavidnu kavalitetu koja nije adekvatna njihovom položaju na tablici regionalne lige.

Zagreb se također priprema za završnicu domaćeg prvenstva; na završni turnir ABA lige više ne mogu, tako da im ovakve utakmice prije svega služe za uigravanje pred domaći playoff. U porazu protiv Radničkog u momčad se vratio iskusni Simon, te odigrao vrlo dobro, čime je pokazao da se potpuno oporavio.

Iako im ova utakmica nema neki rezultatski značaj, njihov trener samo ponavlja kako je bitno posložiti stvari:

- Sigurno je kako ćemo na utakmici protiv Krke pokušati popraviti dojam nakon jako loše odigrane utakmice protiv Radničkog. Želja nam je da dokažemo kvalitet koji imamo u našoj momčadi, i individualni i momčadski, ali ne samo to mi moramo podignuti razinu igre, angažiranosti i želje za dokazivanjem.

Ostali parovi:

Hemofarm - Zlatorog Laško (18:00)

Partizan - Budućnost (18:00)

Linker
05. listopad 2024 23:05