Damir Krajač / Cropix
OSTAJE U ZAGREBU?

Simonu propao transfer: Ne idem u Malagu bez ugovora za sljedeću sezonu

'Ponašam se kao da ću u Zagrebu ostati do kraja sezone. Kaj sad? Već sam se jednom opekao i sada sam strpljiv. Neće biti smak svijeta ako ne odem sada u Unicaju'
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 14. ožujak 2012. 13:45

Košarkaška saga “Simon u Unicaji? Da. Ne. Možda sljedeće sezone...” izgleda da ipak neće završiti ovaj tjedan.

Kapetan Zagreba Kruno Simon (27) demantirao je informacije iz Španjolske da bi već u nedjelju mogao debitirati za novi klub Unicaju iz Malage.

- Situacija se mijenja iz sata u sat, ali još uvijek sam ovdje - ispričao nam je Kruno Simon nakon što je 40 minuta vodio Zagreb do pobjede protiv Cibone. Postigao je 13 koševa (trice 3/4) uz po šest skokova i asistencije.

- I ja samo nagađam o čemu se radi, ali izgleda da je problem dio ugovora koji se odnosi na sljedeću sezonu.

I u veljači, kada je prvi put trebao otići u Malagu, Simon nam je rekao da ne želi pristati na ugovor koji se odnosi samo na ovu sezonu, i da na ljeto mora ponovno pregovarati. U posljednjem nacrtu ugovora pisalo je da će Unicaja nakon sezone odlučiti hoće li Simona zadržati i za razdoblje 2012./2013.

- Ponašam se kao da ću u Zagrebu ostati do kraja sezone. Kaj sad? Već sam se jednom opekao i sada sam strpljiv. Neće biti smak svijeta ako ne odem sada u Unicaju. U najgorem slučaju, ostat ću u Zagrebu do kraja sezone.

Simon je već godinama zaštitni znak novozagrebačkoga kluba. Družina iz Trnskog bila je prepoznatljiva baš po njemu, a 2011. godina donijela mu je nekoliko vrhunaca. Sa Zagrebom je podignuo dvostruku krunu, debitirao je za seniorsku reprezentaciju na velikom natjecanju (Eurobasket), a jesen proveo igrajući na velikoj sceni Eurolige. U karijeri je osvojio još dva Kupa Krešimira Ćosića.

Najbolji je strijelac u povijesti regionalne lige (2332 koša u 196 utakmica), a u Euroligi je ovaj raznovrsni “španer” bio na prosjeku od 13 koševa, pet skokova i tri asistencije.

Linker
23. rujan 2024 11:46