Cropix
RIJEČ IZBORNIKA

VELIMIR PERASOVIĆ NAKON PORAZA 'Teško je kada izgubiš nakon što si 35 minuta vodio'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. rujan 2015. 02:13

Grčka je prekinula pobjednički niz hrvatske košarkaške reprezentacije (70-72). Bez Bojana Bogdanovića i Marka Tomasa skoro 35 minuta su u šahu držali favoriziranog suparnika, ali nedostajalo je snage za završni potez, mat kojim bi se učvrstilo prvo mjesto u skupini. No, pali su hrabro što je prepoznalo i 12 tisuća gledatelja u zagrebačkoj Areni te su ih pljeskom pozdravili.

Koliko god to glupo zvučalo, jer niti jedan poraz ne može biti dobar, bila je to večer koja je nudila uglavnom pozitivne stvari. I vjeru da će nam Europsko prvenstvo ponuditi još niz zadovoljstva. Večer u kojoj se čak i često prozivani Ante Tomić bacao na glavu za loptom, a u trenucima u kojima se lomila utakmica iz prvog reda, metar od terena, u znak podrške skakali su bivši reprezentativci Aco Petrović, Prkačin, Marko Popović i Mamić. U zraku se osjećala velika pobjeda, ali s kopnenjem snage izgubljena je i moć koncentracije. Stoga je nekoliko pogrešnih odluka hrvatskih košarkaša, povremeno baš početničkih, ali i sjajnih poteza suparnika, donijelo Grcima vrijednu pobjedu.

- Teško je kada izgubiš nakon što si 35 minuta vodio. Presudilo je veće iskustvo Grka u teškim završnicama, pobijedili su kao njihovi klubovi u Euroligi. A mi smo zbog umora donosili loše odluke, rekao je izbornik Velimir Perasović.

- U nastavku su nam zabili 45, a u prvom 28 koševa. Kažnjavali su nas s utrčavanjima i probijanjima obrane, postizali lake koševe. Izvlačili su ekstra dodavanja u 'pick and rollu', a mi smo se mučili. Dovoljno govori da su imali dvostruko više asistencija od nas. Mi smo se mučili, a oni su postizali lagane koševe.

I skok je također bio na grčkoj strani. Iako se u najavi činilo da su centri prednost hrvatske reprezentacije. Grčka je imala čak 14 napadačkih skokova, a ukupno osam skokova više.

Linker
23. rujan 2024 20:35