Cropix
'NE PIŠE NAM SE DOBRO'

Legenda hrvatske košarke: 'U zadnjih šest minuta smo ponudili rapsodiju gluposti'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. rujan 2015. 16:25

Ne mogu se oteti dojmu kako smo u zadnjih šest minuta igre ponudili "rapsodiju gluposti" i tako Grcima otvorili vrata pobjede, piše košarkaški stručnjak Pino Giergia za Slobodnu Dalmaciju u komentaru utakmice Hrvatske i Grčke na Eurobasketu.

Doista, nisu nas oni dobili negi mi sami sebi, jer nevjerojatan je grč kojeg su naši iskazali u zadnjoj četvrtini, predali mali milijun lopta i odabrali nerezonske šuteve.

Nedostajalo je mirnoće i koncentracije u napadu, dok su nam obranu počeli probijati iznimno lako. Kako su samo patili Luka Žorić i Ante Tomić i dodatno nas sve zabrinuli da će se u zonu medalja na ovaj način teško ušuljati. Jer nemamo kontinuitet o čemu najbolje svjedoči činjenica da smo ih u prvom dijelu imali "na podu", međutim, pet puta smo prelamali utakmici, ali to nismo znali izvesti do kraja.

Kad ne kazniš suparnika koji je dobrim dijelom utakmice igrao ispod svojih objektivno gledajući dobrih mogućnosti, onda moraš potonuti. Imali smo pravu prigodu za zatvoriti utakmicu još u prvom poluvremenu, ali su neki igrači uzeli sebi za pravo da završavaju akcije iako nisu bili u dobroj poziciji. I onda umjesto plus petnaest, čak su bili zreli Grci i za veći zaostatak, jer su očajno šutirali za tri poena.

Dozvolili smo im da se provuku što su znalački iskoristili zahvaljujući iskustvu Spanoulisa i snalažljivosti Bourousisa pod obručem. Ono što su naši centri radili u obrani jednostavno mi je nepojmljivo i ukoliko nastave tako ne piše nam se dobro. Ili, ne znam čemu onolika euforija nakon trice Krunoslava Simona koja doista spada u rubriku "dogodilo se na današnji dan" i onda taj isti igrač nestane kad je bio najpotrebniji.

Imali smo nekoliko šuteva izvana toliko očajnih, ali i opasnih za publiku, da se malo našalim, dobro je da u rukama nisu imali granatu, nedopustivo je promašivati slobodna bacanja u trenucima kad se odlučuje pitanje pobjednika.

Zbrojiti viđeno protiv Slovenije i ovo protiv Grčke stvara mi dojam da ćemo unatoč silnom potencijalu kojeg nedvojbeno imamo u utakmicama koje će imati još veće značenje, imati jednako takve probleme, zaključuje legendarni Pino Giergia.

Linker
23. rujan 2024 05:29