Printscreen: Youtube
IGRAČ I ČOVJEK

Velika gesta zvijezde NBA lige: Curry obradovao dječaka koji se bori s rakom

S ovakvim gestama Curry polako ide prema onoj rijetkoj grupi istinskih sportskih veličina koji su nadišili granice terena, parketa ili ringa te ušli u kolektivno pamćenje javnosti kao veliki ljudi, spremni pomoći potrebitima
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 27. rujan 2015. 19:27

Taliq Davis je 10-godišnjak kojem je dijgnosticiran rijedak oblik tumora na mozgu, zbog kojeg njegov živčani sustav polako gubi sve funkcije. Zbog toga se počeo jako debljati, pao je u depresiju i riječima njegove majke, zaboravio što znači smijati se.

No, kad je prije dva mjeseca slavio 10. rođendan na vrata je došao neočekivani poklon i čestitka njegovog idola - ni više ni manje nego MVP-a NBA lige Stephena Curryja. Kad je Curry saznao za veliku bitku koju je Taliq prisljen voditi, nije čekao ni trenutka već je na Twitter profilu objavio svoju čestitku, pokazavši još jednom da je njegovo srce veće od svih trofeja koje je osvojio u karijeri.

Tu priča nije stala, jer je pred početak ove sezone popularni Steph otišao i korak dalje. Naime, Taliq je želio Curryja upoznati uživo. I kud on mišlju, tud Warriorsi djelom. Dječaka su doveli na trening Warriorsa u Oakland, gdje se družio s Curryjem koji mu je ujedno darovao poklon paket sa svojim dresom. Jasno, potpisanim.

Sigurni smo da će Taliqu ovo sigurno puno značiti u njegovoj teškoj borbi s rakom, a ne sumnjamo da će mu Curry pružiti podršku kad god bude zatrebalo. Lijepo je znati da još postoje sportaši takvog kalibra - svjesni svoje velike uloge u životima onih najmlađih, koji ih gledaju očima obožavanja i nade. S ovakvim gestama Curry polako ide prema onoj rijetkoj grupi istinskih sportskih veličina koji su nadišili granice terena, parketa ili ringa te ušli u kolektivno pamćenje javnosti kao veliki ljudi, spremni pomoći potrebitima. Veličina koje su znale nositi teret idola.

Linker
22. rujan 2024 08:36