Cropix
KOŠARKAŠKI OTAC

Srpski trener pružio podršku Kukoču: 'Znam te, siguran sam da ćeš pobijediti'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 23. listopad 2015. 23:11

"Toni, siguran sam da ćeš pobijediti i ovu utakmicu zato što te poznajem, znam tko si i kakav si", poručio je srpski košarkaški stručnjak Božidar Maljković (63) Toniju Kukoču.

Bivši trener splitske Jugoplastike uopće nema dileme da je upravo Kukoč, koji je nedavno imao operativni zahvat na srcu, najbolji igrač s kojim je ikad radio i objasnio je to u razgovoru za Blic.

"Kukoč je najbolji igrač kojeg sam ikad trenirao, a tu je negdje i Dino Rađa. Pogotovo su ubitačni bili u tandemu. Kukoča sam naredbom morao tjerati da šutira jer je bio altruističan. Koliko sam ga puta samo savjetovao: 'Toni, bit ćemo velika momčad kada budeš opasan po koš. On je tvorac filozofije koja život znači, a to je da jedan koš čini jednog čovjeka sretnim, a jedno dobro dodavanje čini dva čovjeka sretnim'. Njegova me nesebičnost živcirala“.

Podsjećamo, nedavno je legendarnom bivšem hrvatskom košarkašu Toniju Kukoču pozlilo je dok je igrao golf u Chicagu, te su mu po hitnom postupku ugrađena dva stenta u bolnici u Chicagu.

Linker
22. rujan 2024 08:36