EPH
ODLAZAK U ČEŠKU

SRBIN ŠOKIRAO CIBONIN TORANJ 'Potpis za češku Nymburk izazvao je razočaranje u svlačionici i ljutnju u klubu'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 02. siječanj 2016. 22:03

Tri i pol godine nakon što je postao prvi srpski košarkaš u Ciboni još od kraja osamdesetih, Marko Jagodić-Kuridža odlazi iz Zagreba, pišu Sportske novosti. Pretposljednjeg dana 2015. Vukovi su u Ljubljani pobijedili Olimpiju, a najbolji igrač Cibone u prošloj kalendarskoj godini dan kasnije se oprostio sa suigračima i trenerom Damirom Mulaomerovićem.

Potpis za češku Nymburk izazvao je razočaranje u svlačionici i ljutnju u klubu. Marko Jagodić-Kuridža iskoristio je opciju po kojoj je zbog dugova mogao dobiti automatski raskid ugovora...

"Česi su me zvali nekoliko dana prije Olimpije, nisam htio ništa govoriti kako se ne bi poremetila priprema za utakmicu, a sve je bilo gotovo po povratku iz Ljubljane kad sam poslao otkazno pismo."

U cijeloj priči nema previše tajni. Nymburk nije nekakav iskorak u karijeri, Jagodić-Kuridža je iz Cibone otišao zato što nije plaćen. Toliko je jednostavno. Tu se radi o čovjeku koji je prije Cibone igrao u Čapljini, pod Tornjem se promovirao, ali nije zaradio dovoljno da bi iz godine u godinu čekao kraj sezone za isplatu onoga što je u svakom smislu zaslužio.

"Jako mi je žao što moram otići. Uživao sam igrati za Cibonu i živjeti u Zagrebu. Od prvog dana sam sjajno primljen, odlično sam se snašao. I osjećam se katastrofalno jer sam tu izgradio neka prijateljstva za cijeli život."

Do kraja tjedna bi Jagodić-Kuridža trebao otići u Češku, možda i zaigrati već u nedjelju kod Himkija u VTB ligi, a novo okruženje mu nije baš poznato...

"Znam samo osnovno. Trener mi je Izraelac Ronen Ginzburg, Nymburk ima nekoliko dobrih Amerikanaca, a trenutačno je na šestom mjestu u VTB ligi. Odlazim u nepoznato, a tako je bilo i kad sam dolazio u Cibonu."

Marko Jagodić-Kuridža u 29. godini zapravo prvi put odlazi u inozemstvo. Cibona za njega to nije bila. Ovaj krilni centar ima i hrvatsko državljanstvo jer je rođen u Zadru, a veliki dio djetinjstva proveo je u Benkovcu.

"Upravo tako, tek sada odlazim van, a odluku sam donio jer želim pokušati napraviti nešto više u karijeri - zaključio je MJK na rastanku."

Linker
22. rujan 2024 14:19