Damir Krajač/Cropix
DRAMA POD TORNJEM

Cibona ostaje bez dragulja, velikani stali u red: Ne daju mu igrati, a plaću nije dobio 45 dana!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 06. siječanj 2016. 15:45

Mladi košarkaš Cibone Ivica Zubac zatražio je ispisnicu, čime se produbljuje drama u najtrofejnijem hrvatskom košarkaškom klubu. Za podsjećanje, Zubac je već treći igrač koji je napustio, ili će napustiti klub u samo dva tjedna. Prije Zupca su u inozemstvo otišli Dominik Mavra i Marko J agodić Kuridža.

Član talenirane generacije koja je na SP-u osvojila srebro imao je mjesečnu plaću oko tri tisuće eura, kasnila mu je 45 dana, pa je odlučio aktivirati klauzulu o raskidu ugovora. Direktor Cibone Aco Petrović opet ima pune ruke neželjenog posla. Tijekom srijede, dan nakon što je Zubac najavio odlazak, Aco sa sigurnošću nije mogao reći kako će se ovaj problem razriješiti:

- Sve će se rasplesti u roku 24 sata, sada smo opet u fazi pregovaranja, ‘resetirat’ ćemo cijeli problem i pokušati se dogovoriti. Ili će se stvari posložiti kako treba na obostrano zadovoljstvo, ili ćemo se razići. Osobno se nadam da ćemo postići dogovor...

Zubac je nezadovoljan stanjem u klubu, kap koja je prelila čašu navodno je bila činjenica da je u utakmici protiv Metalca igrao samo tri minute. Određena dugovanja postoje, a cijeli je čin, kako neki tvrde, pokušaj njegova menadžera Ražnatovića da u ugovoru smanji odštetnu klauzulu koja je trebala iznositi između 800 tisuća i milijun eura... A zainteresirani su svi europski velikani te Cedevita.

Linker
22. rujan 2024 16:20