Vojko Bašić/CROPIX
LIGA ZA PRVAKA

Split pobjedom osigurava ABA ligu, Zagreb želi ostati u igri za 3. mjesto

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 02. svibanj 2012. 12:26

Eventualnom pobjedom Split osigurava 3. mjesto pred doigravanje i povratak u ABA ligu. Bez plaćanja pozivnice, što je ključno u cijeloj priči.

Zagreb pak želi ostati u igri za to 3. mjesto, želi se i osvetiti za jedan od najgorih i najbolnijih poraza koje je doživio u posljednjih nekoliko godina. Splićani su u Trnskom do poluvremena zabili 69 poena, na kraju dobili s pomalo nestvarnih 106:78.

- Očekujem tvrdu, tešku utakmicu, morat ćemo stvarno izvući maksimum. Želimo osigurati da se na Gripama opet igra regionalna košarka, ali nam je jako bitna podrška publike - govori Nikola Vujčić, duša i tijelo ovog kluba, sportski direktor koji uvelike razmišlja o narednoj sezoni, te igrač koji to na parketu želi osigurati.

- Onaj Zagreb od prije nešto više od mjesec dana i momčad koja nam danas dolazi nemaju veze jedna s drugom. Oni su se u međuvremenu podigli 300 posto - riječi su kapetana Josipa Sobina, koji zna gdje treba udariti Mrave....

- Dok god su bez Kasuna naša prednost je ispod koša. To moramo iskoristiti.

Split je na Gripama ove sezone briljantan, 10-0 u A1 ligi, 4-0 u Ligi za prvaka uključujući pobjede protiv Zadra i Cedevite, te 1-0 u Kupu. Dakle perfektinih 15-0.

- Njih protiv nas i Zadra čekaju dvije važne utakmice u kojima mogu skrojiti sudbinu kluba - upozorava trener Bavčević na motiv Zagreba.

- Momčad koja u svojim redovima ima Mulaomerovića, Šarića, Ožbolta, Markotu, Rančića..., i kojoj visi ABA liga, sigurno u Split ne dolazi na izlet.

Zagreb ne dolazi na izlet, ali dolazi bez Kasuna, kapetana Simona, a to je u ovom trenutku pola momčadi. Nema ni Pere Babića. Vraća se tek Ante Mašić.

- Maksimalno respektiramo Split, ali pokušat ćemo sve ne bismo li ih pobijedili i uzvratili za poraz iz prvog dijela - mirno kaže trener Dražen Brajković.

- Znamo da će biti teško, ali vraća nam se Mašić, što je veliki dobitak u ovom trenutku. Oporavio se i Prostran, koji konkurira za prvi sastav. S pobjedom bi puno toga riješili pred doigravanje.

Još će se Zagreb morati dobro namučiti da izbori doigravanje, dobiti Zadar koji će igrati za isti ulog neće biti jednostavno. Ne s ovakvom igrom. Prošli vikend je Zagreb šaptom pao u Draženovom domu, Cibona je vodila i 25 i da se nije opustila u završnici bilo bi 30, a ne 15 razlike.

S druge strane Split nije igrao nekoliko tjedana, Vujčić, Mimica i Subotić su konačno dobiti prostora za odmor, a to je strašno važno pred ovako bitan meč.

- Naša najveća zvijezda je momčad, a tako treba i ostati - dodaje Bavčević.

- Prosječno imamo 18,6 asistencija, što pokazuje kakvu smo kemiju stvorili. Suvišno je ponaljati da i ovog puta moramo ostvariti dominaciju u skoku.

S obzirom na Zagrebov roster to barem izgleda kao gotova stvar. Još ako Mimica naštima ruku...

Linker
24. rujan 2024 23:21