Damir Krajač / Cropix
PANIKA U CEDEVITI

ŠOK NA STARTU SEZONE Marko Tomas nije prošao liječnički pregled

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 16. kolovoz 2012. 18:17

Cedevita je ovaj tjedan počela trenirati, s njom i Marko Tomas, hrvatski reprezentativac, najveće pojačanje ovoga ljeta. Marko Tomas, koji je u protekle dvije sezone imao velikih problema s ozljedama i koji je stigao u Cedevitu te se nadao da će u njoj vratiti na vrhunsku razinu košarku, koju je imao dok je igrao onu jedinu sezonu u Ciboni.

Međutim, peta s kojom je Tomas imao problema u Fenerbahčeu i zbog koje je bio vrlo malo u rotaciji momčadi Nevena Spahije lani i dalje muči našeg reprezentativca. Usput, Marko Tomas izdržao je samo uvodnu i pol utakmicu lanjskog Eurobasketa dok mu nije stradao mišić. Ruptura je bila ozbiljna, a kad je sanirana, javila se peta.

Tomas ima cijeli niz pehova s ozljedama, sjećamo se i rupture mišića uoči Eurobasketa 2009. zbog koje je morao propustiti to natjecanje. Šteta jer riječ je o igraču koji je dramatično nedostajao na dva posljednja EP hrvatskoj reprezentaciji.

Cedevita je bacila oko na Tomasa i dugo ga lomila ovo ljeto. Napokon i slomila, Tomasu je cijela situacija oko Cedevite odgovarala i trebao je biti najveće pojačanje u momčadi koju će ove godine voditi Božo Maljković. No, Tomasu se javila bol na početku priprema, odveden je na liječnički pregled, a rezultati su u prvi trenutak izgledali dramatično.

Naime, proširila se priča da će oporavak nakon operacije, na koju Tomas mora ići, trajati i do tri, četiri mjeseca. Priča uvijek ima puno, jedna od njih išla je čak toliko daleko da je klub očekivao da ugovor s Tomasom miruje dok se ovaj ne oporavi, što se, navodno, isprva nije dopalo Tomasu. Po istoj priči. Počelo se spekulirati i o raskidu suradnje dok još ona nije niti počela.

Nešto kasnije u četvrtak, loptu je pokušao smiriti sportski direktor Matej Mamić. On je odbio sve konstrukcije, tvrdi da se još čekaju cjelovita liječnička mišljenja.

- Prema onome što znamo za sada, ako bude i bilo riječi o zahvatu, koji ne možemo tretirati operacijom, onda bi izostanak Marka Tomasa bio između tri i četiri tjedna, što nije predugo vrijeme.

.

Linker
24. rujan 2024 19:19