ZAMJENA ZA TOMASA

Božo Maljković dovodi veliko pojačanje: Mickael Gelabale novi igrač Cedevite

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 28. kolovoz 2012. 15:16

Kad je '04. Božo Maljković preuzeo Real Madrid, godinu prije no što je doveo Marka Tomasa, proslavljeni trener otkrio je dva mlada igrača koja su kasnije napravila pristojne karijere. Jedan je bio Belgijanac Axel Hervelle, a drugi Francuz Mickael Gelabale, kojeg je Maljković u Madrid doveo iz Choleta.

Šest godina nakon što je Gelabale iz Reala otišao u NBA ligu, gdje je igrao za Seattle SuperSonicse, Francuz će se opet spojiti s Maljkovićem. Ovaj put u Cedeviti, koja je tražila i pronašla zamjenu za ozlijeđenog Tomasa, te će Mickael Gelabale potpisati ugovor do kraja kalendarske godine, s mogućnošću produženja suradnje.

Gelabale (29) je 201 cm visoko krilo, primarno “trica”, no, s obzirom na fizičke predispozicije može ga se koristiti i na “četvorci”, što će Maljkoviću sigurno biti jedna od opcija nakon što se oporavi Tomas. Prošle sezone je ovaj francuski reprezentativac igrao za Himki, s kojim je osvojio Eurokup, i to nakon što je do siječnja bio bez kluba jer u blegijskom Charleroiu nije prošao liječnički pregled. No, očito se oporavio s obzirom na to da je na Olimpijskim igrama upisivao 24,5 minuta po utakmici te ubacivao 7,8 poena, uz 3,5 skoka. Za Francusku je igrao još na Eurobasketu '05. te osvojio broncu, nastupio je i na svjetskim prvenstvima u Japanu '06. i Turskoj ’10, kao i prošle godine u Litvi kad se okitio europskim srebrom.

Cedevita je dovela veliko pojačanje jer je Gelabale u stanju “udaviti” ponajbolje protivničke napadače. Napadački je, doduše, limitiran zbog lošeg šuta, no, u stanju je otići do kraja, ali i iz prodora pronaći otvorenog suigrača...

Nakon ovog potpisa, u Domu sportova očekuje se još jedan stranac, igrač koji bi s Marquesom Greenom dijelio minute na poziciji playmakera. Po pozicijama to sada izgleda ovako (igrači pod ugovorom):

1 - Marques Green, Roko Rogić

2 - Bracey Wright, Marino Baždarić, Marko Car, Jakov Mustapić

3 - Marko Tomas, Mickael Gelabale, Luka Babić, Karlo Lebo

4 - Predrag Šuput, Goran Suton, Ivan Buva, Filip Bundović

5 - Lukša Andrić, Miro Bilan, Jusuf Nurkić

Linker
24. rujan 2024 21:24