Cropix
PRIPREME ZA EUROBASKET

Šarić nahvalio izbornika: 'Perasović je trener pobjednik, kod njega se puno više radi'

Iako na prvi pogled samozatajan, Dario Šarić se i u trening-utakmici protiv Bosne i Hercegovine (74-62) prometnuo u jednog od junaka pobjede. Trinaest koševa, sedam skokova, po jedna blokada i asistencija.
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 09. kolovoz 2015. 13:27

I dvije vreće leda na oba gležnja s kojima je nakon istezanja poslije utakmice odštetao u svlačionicu.

- Ligamenti me još malo bole. Mjesec i pol sam se odmarao pa noge osjećaju stres. Ozljeda je i dalje prisutna, ali sam odlučio da ću riskirati. Od početka sam znao da je neću zaliječiti do kraja, ali zadovoljan sam dokle god nema prevelikog ‘kamena’ na zglobovima i dok nema velikih bolova - ispričao je drugi najmlađi hrvatski reprezentativac.

Šut u prvoj sekundi

Dvadesetjednogodišnjak je po tim brojkama mlad, ali daleko od neiskusnog igrača. Početkom rujna zaigrat će na trećem velikom natjecanju.

Iza njega su Eurobasket u Sloveniji i Mundobasket u Španjolskoj, a za manje od mjesec dana slijedi novo Europsko prvenstvo sa skupinom u Zagrebu i završnicom u Lilleu.

Pod Perasovićevom paskom je dva tjedna. Dovoljno vremena da primijeti određene novine.

- Igračima je dopušteno puno više toga, posebno kreacije. Ajmo reći da možemo već u prvoj sekundi napada šutirati ako ostanemo otvoreni u napadu. Kod Repeše bi se akcije vrtjele do kraja. Želio je da ih naučima i dobijemo lopte na ziceru. Naravno da nismo ozbiljna momčad ako ćemo tri, četiri napada tako rano završavati promašajima, ali ako dva ili tri puta ne pogodimo, vraćat ćemo se akcijama. Takvo ponašanje je košarkaši logično - pojasnio je Šarić i dodao.

- Kod Perasovića se puno više trči, puno više radi. I kad ćemo biti na sto posto i dalje će biti teško.

I tražiti pobjedu u svakoj utakmici. Sam izbornik Perasović je poslije utakmice pričao da se na svakoj, pa i trening-utakmici, gradi pobjednički mentalitet. Dvoboj protiv Bosne i Hercegovine prelomljen je u drugom poluvremenu kada su većinu minuta pojeli najbolji igrači, a dobar dio na parketu je provela nominalno najjača petorka: Ukić, Simon, Bogdanović, Šarić i Tomić. U prvom poluvremenu zajedno su proveli jedva pola minute.

Uvijek na pobjedu

- Pobjeda je bila važna. U ovom malo vremena što sam ga upoznao, ali i u ranijim razgovorima dok sam bio u Istanbulu, shvatio sam da je Perasović trener-pobjednik. Želi pobijediti u svakoj utakmici. Meni je jako važno imati takvog trenera, a ne nekog koji će kalkulirati, tražiti da izgubimo iz bilo kojeg razloga. Kod Perasovića se svaka utakmica igra ‘na nož’, na pobjedu. Bez obzira što su pripreme i što nismo u stopostotnoj formi, od igrača traži maksimum jer je i sam prvenstveno pobjednik - rekao je Šarić.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra u petak u Zagrebu protiv Njemačke.

Linker
22. rujan 2024 08:34