Ronald Gorsic / Cropix
LJUBAV JE OBOSTRANA

Šarić dočekan i ispraćen pljeskom: 'Hvala publici na svemu. Volio bih da Cedevita izbori Top 16'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 04. prosinac 2015. 10:58

Ljubav je obostrana, a Zagreb još uvijek ne može prežaliti odlazak Darija Šarića. Igrala je Cedevita, ali uoči utakmice najviše se pričalo o dragulju hrvatske košarke. Velikim pljeskom pozdravljen je na predstavljanju, a mnogi su se digli na noge i mahali mu kada je desetak minuta nakon završetka utakmice napuštao parket. Idealan rasplet nije se ostvario. Cedevita nije pobijedila, ali Dario Šarić je bio odlučujući igrač za pobjedu Efesa. Šesnaest koševa, deset skokova, blokada na Luki Babiću (sada su na 2-1).

- Vidjelo se da smo momčad s talentom, među vodećima u ligi prema broju postignutih koševa, ali pobijedili smo jer smo napokon uspjeli nešto manje primiti. Obrana nam, generalno, šteka i samo nam to još nedostaje. Nadam se da će nam ova pobjeda biti prekretnica u sezoni, jednako kako je istanbulski uspjeh pogurnuo Cedevitu - rekao je Šarić.

- Pokazali smo kvalitetu čim smo preokrenuli deset koševa zaostatka u posljednjoj četvrtini.

Nije zaboravio spomenuti Cedevitu...

- U sljedećem kolu u Zagreb dolazi Milano i još uvijek postoji nada. Volio bih da Cedevita izbori Top 16, posebno zbog hrvatske košarke.

Sviđa mu se Cedevita, svidjela mu se i atmosfera u punom Draženovom domu.

- Atmosfera je bila kao iz Ciboninih dana. Nikada nisam doživio Cedevitu u ovakvom ambijentu, osim kad sam igrao protiv nje. U posljednje vrijeme gdje god da igram gledatelji su odvojeni od terena, nigdje nije ovako lijepo.

U gradu koji zove svojim drugim domom, u dvorani u kojoj je u godinu i pol navijestio blistavu karijeru i stvarao jedinstvenu bajku zvanu Cibonino osvajanje ABA lige. Odigrao je na tom tragu...

- Primijetio sam kako je publika htjela da dobro igram, barem dio nje, ali znam da bi svima bila draža Cedevitina pobjeda. Što ću, tako je kako je - rekao je Šarić prije nego što je iz njega iscurilo još malo emocija...

- Hvala publici na dočeku i svemu. Bilo mi je malo čudno igrati ovdje protiv našeg kluba, ipak sam ovdje proveo neke od svojih najboljih i najljepših košarkaških dana. Uvijek je lijepo vratiti se u Draženov dom, a posebno mi je bilo lijepo na ulasku u dvoranu, kada sam ugledao naš poster. Nadam se da ga nikada neće maknuti.

Linker
22. rujan 2024 17:24