Srdjan Vrancic / Cropix
ZAGREBAŠI U EUROLIGI

MILANO ZA PROLJEĆE Na Cedevitinom putu do raja stoji bivši trener Jasmin Repeša

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 11. prosinac 2015. 09:36

Zagrebačkim Velesajmom širio se miris optimizma. Oprez uvijek postoji, ali u klubu vjeruju da sviće njihov dan. Lijep i ‘sunčan’ bez obzira na dosadnu zagrebačku maglu kojoj se toliko svidjelo u hrvatskoj prijestolnici pa ne želi nigdje drugdje preseliti.

Sjajnim igrama u dosadašnjem dijelu Eurolige Cedevita si je priskrbila “luksuz” da u večerašnjoj utakmici protiv višestruko skupljeg Milana smije izgubiti i s osam koševa razlike. Prtljaga od +9 koju su prije mjesec dana donijeli iz jednog od svjetskih centara mode danas je vrednija od šlepera najvrednijih Armanijevih haljina.

No, razmišljati o prihvatljivom porazu u sportu najčešće znači - izgubiti utakmicu. Toga su svjesni u Cedeviti i kalkulacije su moguće tek u posljednjoj minuti. Do tada: čvrsto u kost i po pobjedu.

- Ovo nam je posljednja zagrebačka euroligaška utakmica, ali se nadam samo u prvom dijelu. Na nama je da odigramo maksimalno moguće. Ako ćemo ispoštovati dogovore, igrati puni energije i koncentrirani, bit ću zadovoljan - kaže u najavi Cedevitin trener Veljko Mršić

Treneri i kumovi

U Zagrebu će dočekati velikog prijatelja, kuma, trenera kod kojeg je posljednje dvije sezone učio kao pomoćni trener. Jasmin Repeša dolazi društvu s kojim ima pregršt veza, društvo koje mora pobijediti kako bi njegova momčad preživjela prvi dio Eurolige.

- Uoči svake od posljednjih pet ili šest utakmice pričalo se da su na ‘život ili smrt’, ali ova je ozbiljno takva jer nakon nje nema ispravka. Igramo protiv mlade momčadi koju dobro poznajem. Osmorica igrača Cedevite igraju zajedno više od dvije godine. Bit će teško, ali naše šanse rastu ako ćemo 40 minuta biti dosljedni - rekao je Jasmin Repeša prije puta za Zagreb.Kao i u posljednje dvije euroligaške utakmice, Milano, odnosno punim imenom EA7 Emporio Armani Milano (ali u osnovi Olimpia Milano), neće biti jači za Alessandra Gentilea, s okruglih 20 koševa po utakmici najboljeg strijelca natjecanja.

- Milano igra sve bolje. Pobijedili su Efes, s Olympiacosom 30 minuta igrali neizvjesnu utakmicu. Naš motiv mora biti jednak njihovom da bismo uspjeli - naglasio je još Mršić.

Pun Draženov dom

Skoro šest godina će proći otkako je hrvatski klub posljednji put igrao u Euroligi. Bila je to Cibona kojoj su u sezoni 2009./2010. bile dovoljne tri pobjede za prolazak u drugi krug. Cedevita je danas na četiri, ali niti one ne jamče uspjeh. Potrebna je peta pobjeda ili poraz s osam ili manje koševa razlike.

Ulazak u Top 16 bio bi veliki Cedevitin uspjeh. Kad je Cibona posljednji put ostvarila takav rezultat, drugi krug donosio je šest utakmica, od toga tri u Zagrebu. Danas je na snazi novi sustav natjecanja. U Top 16 momčadi su podijeljene u dvije skupine s po osam klubova. Sedam prilika za puni Draženov dom. Real, Barça, Pao...čekamo vas.

Linker
22. rujan 2024 17:20