Bruno Konjević / CROPIX
RAZBUKTALE STRASTI

ROZIĆ: 'Oni su inicirali tenzije' NURKIĆ 'Ni HKS neće spasiti Cibonu'

Danas je 21. godišnjica pogibije Dražena Petrovića, u 11.30 sati je svečana komemoracija u Draženovu muzeju, navečer (20) se očekuje puna dvorana
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 07. lipanj 2014. 16:57

Cibona mora obraniti svoju kuću, Cedevita želi iskoristiti zanos koji ju je zaogrnuo nakon prve pobjede i priuštiti si tri meč lopte. Druga utakmica finala je večeras u 20 sati, a svi koji na svom mobitelu pokažu odlazni poziv prema broju Crvenog križa za pomoć Slavoniji dobit će besplatnu ulaznicu.

Domaćin će večeras imati i dodatni motiv.

Smogovci detonator

Draženov dom je njihova kuća, a utakmica se igra na 21. godišnjicu smrti neprežaljenog košarkaškog Mozarta. Izaslanstvo kluba ujutro će položiti vijenac na grob Dražena Petrovića, a u 11.30 sati je svečana komemoracija u Draženovu muzeju.

- Očekujem veliku pomoć navijača, punu dvoranu. Oduševilo me što su pjevali i kada smo gubili s 20 razlike. Posebno zahvaljujem Smogovcima koji su detonator takvog ozračja - poručio je Cibonin kapetan Marin Rozić.

I Cedevita će, kao i obično, na tribini imati svoje fanove. Njihov ljubimac, mladi centar Jusuf Nurkić, nabijen je optimizmom.

- Ne može ih spasiti ni veća pauza između utakmica. Da nije bilo HKS-a, već danas bismo mogli završiti finalnu seriju. Protiv toga nismo mogli ništa, ali vjerujem da ćemo s 3-0 postati prvaci.

O taktičkim varijantama se puno pisalo, ali zajednički nazivnik šest od sedam ovosezonskih utakmica jest da je pobijedila momčad koja je čvršće i agresivnije ušla u utakmicu i koja se bolje snađe u tenzijama kojih već godinama ima, a tako će biti i u preostalim susretima. Srećom, još uvijek nismo na razini Grčke ili Srbije.

Repeša gasi požar

- Nadam se da neće biti nervoze koja se javlja iz utakmice u utakmicu i da će ljudi uživati u košarci - pomirljivim je tonom rekao Jasmin Repeša.

Rozića, pak, ne zabrinjavaju tenzije iz prve utakmice. Četiri tehničke pogreške, par nesportskih i jedno isključenje.

- Tenzije su svakodnevica utakmica Cibone i Cedevite, a kako ih onda ne bi bilo kada se igra za trofej. I dalje će biti grubih faulova i provokacija. Glavno je da nema ničega nesportskog. U prvoj utakmici su oni inicirali tenzije pa ne znam zašto su se poslije čudili - rasplamsao je vatru Rozić.

Linker
21. rujan 2024 05:03