cropix
TRENER U USPONU

Rimac: 'Imam želju napraviti nešto ozbiljno, hoću da Cibona bude poput Partizana'

'Prerastao sam fazu u kojoj bih se oduševio kada bi pisalo 'Riki je maestralno vodio utakmicu'. Meni je najveće zadovoljstvo kada igrači koje treniram napreduju'
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 27. travanj 2014. 10:20

Slavena Rimca nije zahvatila euforija nakon pobjede protiv Crvene zvezde, neće si dozvoliti da postane 'trenerski Dario Šarić'.

- Svoj ego sam si zadovoljio kroz igračku karijeru koja je, mogla biti i puno bolja, ali i puno lošija. Imao sam lijepu karijeru, veći dio bio 'match winner' s loptom u rukama, pogađao teške šuteve. Kao igrač sam imao poseban status, stekao sam zadovoljštinu tako da me neke stvari ne zanimaju. Prerastao sam fazu u kojoj bih se oduševio kada bi u novinama pisalo 'Riki je maestralno vodio utakmicu'. Meni je najveće zadovoljstvo kada igrači koje treniram napreduju. Glupo je tako govoriti, ali rezultat nekada imaš, nekada nemaš. Nije sve u pobjedama i porazima.

Želi osvojiti Jadransku ligu, ali ga ne zanimaju kratkoročni ciljevi s Cibonom.

- Imam neviđenu želju napraviti nešto ozbiljno s klubom. Cibona je godinama odskočna daska za igrače i trenere, ali Golemi (pomoćnik Jurica Golemac) i ja smo dosta zaradili i ne moramo rješavati egzistenciju odlaskom u bogatije sredine. Naša vodilja je ono što na ovim prostorima radi Partizan. Izboriti da se stalno igramo u najjačem natjecanju, proizvoditi igrače i praviti rezultat.

Svjestan je da je to teži put, ali tvrdi da je jedini ispravan. I jedini način da klub ponovno postane stabilan.

- Moja ideja Cibone je `rebuilding', oslanjanje na omladinsku školu. Ne znam hoće li nam Euroliga pomoći jer klub treba stati na noge što se tiče financija. Naravno da nam trebaju pobjede jer će tek s konstantnim rezultatima dvorana biti stalno puno. To nam je velika želja, da zbog Cibone dvorana gori, da na svakoj utakmici ABA lige bude puna. Zagreb je razmažen, grad koji traži rezultat i teško je privući navijače.

Rimac vjeruje da će i u nastavku karijere imati isti pristup, razmišljati više kao igrač.

- Devedeset posto otpada na taktičku i psihološku pripremu, ali utakmice odlučuju igrači. Treneri su tu da ih usmjere i daju samopouzdanje. Protiv C. zvezde nije Radonjić promašivao, niti sam ja zabijao za Cibonu. A kao igrač koji je bio šuter znam da im nije bilo lako.

Linker
22. rujan 2024 17:31