Aleš Fevžer / CROPIX
SUPER-VAŽNA POBJEDA

Repeša: Ovo je početak Eurobasketa za nas; Tomić: Mučim se, nisam u formi...

Dečki su uspjeli nadići sve i pobijediti u vrlo važnoj utakmici. Hvala svim navijačima kojima poručujem da ćemo do kraja igrati hrabro i sa srcem", kazao je izbornik
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 05. rujan 2013. 19:00

Nakon uzbudljive završnice u kojoj su naši košarkaši tijesno sa 77-76 pobijedili momčad Gruzije hrvatski izbornik Jasmin Repeša pohvalio je želju i zalaganje svih igrača.

- Nadam se da je ovo početak priče za koju živimo. Drago mi je da smo zadržali mirnoću u završnici utakmice. Draper je kontrolirao apsolutno sve, obrambeno I napadački, a Ante je postigao teški koš. Igrači pokazuju nenormalnu želju I volju da na prvenstvu odemo što dalje. Imali smo sreće, ali to se ne može mjeriti s tricama koje su oni pogodili.

Junak pobjede Ante Tomić pred kamerama HRT-a se zapitao:

- Što bi navijači rekli da sam promašio zadnji šut? - rekao je Dubročanin, te je na kraju priznao:

- Zadovoljan sam jer se mučim na parketu, ne osjećam da sam u dobroj formi. Trebala nam je ovakva pobjeda da nas skupi.

Bojan Bogdanović je naglasio:





- Za nas je danas počelo Europsko prvenstvo, na taj način smo se pripremali nakon poraza od Španjolske - rekao je Bogdanović na koga se nadovezao Damir Markota:

- Nadam se da će se navijači vratiti ako nastavimo pobjeđivati. Kada Bojan I Kruno otvore utakmicu pogođenim šutevima tada I nama raste samopouzdanje.

Dontaye Draper bio je jedan od junaka pobjede:

- Ovakvim utakmica postaje se obitelj. Nisam odigrao ništa posebno. Puštali su me, a ja sam pogađao.

Dario Šarić je na kraju zaključio:

- Ne bih sebe izdvajao, I drugi su bili borbeni. Današnja utakmica dat će nam vjetar u leđa. I mi smo od krvi I mesa kojima se događaju loši rezultati.

Linker
23. rujan 2024 13:04