Ronald Gorsic / Cropix
EKSPRESNA ODLUKA

Poznato je ime novog Ciboninog trenera: Damir Mulaomerović naslijedit će Slavena Rimca

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 06. prosinac 2015. 22:17

Sveti Nikola ove je godine Slavenu Rimcu i Jurici Golemcu donio šibu u obliku otkaza, a novi trener Cibone bit će Damir Mulaomerović.

U očima klupske uprave Rimac i Golemac više nisu mogli živjeti na slavi koju su stekli u proljeće 2014. godine, kada su, iako otpisani od svih, u Beogradu osvojili ABA ligu pobjedama protiv Crvene zvezde i Cedevite. Nije bilo razumijevanja ni za brojne ozljede, a nije pomoglo ni to što je kapetan Marin Rozić, javno i uime svih igrača, podržao trenere nakon ružnog poraza od Budućnosti u subotu u Draženovu domu.

Izvršni predsjednik Aco Petrović i Upravni odbor ostali su pri stajalištu o kojem su se usuglasili još sredinom prošlog tjedna. Već tada se moglo naslutiti da se porazi i loše igre više neće trpjeti, a izdanje protiv vodeće momčadi lige u njihovim očima nije popravilo Rimčev status.

- Analizirali smo polusezonu i jednoglasno zaključili da su rezultati ispod očekivanja unatoč ozljedama, lošem rasporedu i suđenju.

Ponovio se i dio scenarija koji je prethodio odlasku Veljka Mršića s Cibonine klupe u jesen 2012. godine. Navijači pod imenom Smogovci u 33. minuti počeli su skandirati "Rimac, odlazi". I tada, kao i prije tri godine, njihova zazivanja su se poklopila s klupskim potezom.

Petrović se tijekom nedjelje još jednom konzultirao s članovima Uprave i za ponedjeljak u 11 sati sazvao konferenciju za novinare.

- Glavni problem nije u visokim porazima od Budućnosti i Crvene zvezde, jer je klasa u razlici očigledna, te dojmu koji je tamo ostavljen, nego u kiksovima protiv Mege i Krke (obje utakmice bile su u gostima, nap. a.). Odgovorno tvrdim da smo u njima propustili šansu za priključak gornjem domu i sada smo tu gdje se nalazimo. Morali smo analizirati stanje u klubu jer je bilo previše takvih utakmica. Klub Cibona važniji je i od Ace Petrovića i od Slavena Rimca - rekao je još Petrović.

Posljednjih tjedana pod Tornjem je raslo nezadovoljstvo minutažom i ulogom u momčadi 18-godišnjih Nika Slavice i Žan-Marka Šiška, kao i inzistiranjem da nedavno dovedeni Ivan Siriščević ostane u klubu iako u prvim tjednima nije pokazao da je pojačanje.

- Na pola prvenstva praktički smo na dnu, a ove godine dva posljednja gube pravo igranja u ABA ligi sljedeće godine. Imamo pravo biti zabrinuti. Žao mi je jer su momci uložili puno energije, ali klub mora unijeti neke promjene. Ne možemo ponovno 'resetirati' momčad - odlučan je u svojim razmišljanjima.

Petrović nije želio govoriti o novom treneru, ali tijekom jučerašnjeg dana s više strana stigla potvrda da će Cibonu u nedjelju protiv Zadra voditi 41-godišnji Damir Mulaomerović. I možda već danas biti predstavljen javnosti kao novi trener kluba u kojem je započeo igračku karijeru nakon što je zbog rata napustio Tuzlu.

Mulaomeorović je košarku igrao do svibnja 2012. godine, a jedino trenersko iskustvo stekao je vodeći Slobodu. Trebalo mu je malo vremena da u rodnom gradu izazove euforiju, a u dvorani Mejdan znalo je biti više gledatelja nego na svim ostalim utakmicama Prvenstva BiH zajedno. Sloboda je pod Mulaomerovićevim vodstvom nakon dugo vremena zaigrala u Ligi 6 (pandan hrvatskoj A-1 ligi za prvaka).

Damir Mulaomerović

- rođen 19. srpnja 1974. u Tuzli (BiH)

- četiri puta hrvatski prvak s Cibonom, jednom s KK Zagrebom

- europski prvak s Panathinaikosom 2002. godine

- pet sezona u dva navrata proveo u Ciboni

- posljednje tri sezone u karijeri odigrao za KK Zagreb

- igrao još za Slobodu (Tuzla), Fortitudo (Bologna), Efes Pilsen, Snaidero (Udine), Real Madrid, PAOK (Solun), Panellinios (Atena), Olympiacos i Bruesu (San Sebastián)

- za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 128 utakmica i postigao 1673 koša

- u sezoni 2013./2014. trenirao je Slobodu iz Tuzle

Linker
22. rujan 2024 19:33