Ronald Gorsic / Cropix
IMENOVANJE POD TORNJEM

Petrović potvrdio govorkanja: Mulaomerović naslijedio Rimca na klupi Cibone

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 07. prosinac 2015. 13:06

Slavenu Rimcu i Jurici Golemcu uručen je raskid suradnje, a novi trener Cibone je Damir Mulaomerović.

U očima klupske uprave Rimac i Golemac više nisu mogli živjeti na slavi koju su stekli u proljeće 2014. godine, kada su, iako otpisani od svih, u Beogradu osvojili ABA ligu pobjedama protiv Crvene zvezde i Cedevite. Nije bilo razumijevanja ni za brojne ozljede, a nije pomoglo ni to što je kapetan Marin Rozić, javno i uime svih igrača, podržao trenere nakon ružnog poraza od Budućnosti u subotu u Draženovu domu.

Izvršni predsjednik Aco Petrović i Upravni odbor ostali su pri stajalištu o kojem su se usuglasili još sredinom prošlog tjedna. Već tada se moglo naslutiti da se porazi i loše igre više neće trpjeti, a izdanje protiv vodeće momčadi lige u njihovim očima nije popravilo Rimčev status.

U nedjelju se probila vijest o Damiru Mulaomeroviću kao novom treneru, a u ponedjeljak ujutro na službenoj presici stvar je i konkretizirana.

"Rimac nije dobio otkaz zbog visokih poraza protiv Zvezde i Budućnosti, već zbog kikseva protiv Krke i Mege. Cibona je veća od svake obitelji", kazao je Petrović. "Nalazimo se pri dnu, a posljednje dvije momčadi gube mjesto u regionalnoj ligi. Imamo razloga biti zabrinuti", kazao je prvi čovjek Cibone Aleksand Petrović.

Mulaomeorović je košarku igrao do svibnja 2012. godine, a jedino trenersko iskustvo stekao je vodeći Slobodu. Trebalo mu je malo vremena da u rodnom gradu izazove euforiju, a u dvorani Mejdan znalo je biti više gledatelja nego na svim ostalim utakmicama Prvenstva BiH zajedno. Sloboda je pod Mulaomerovićevim vodstvom nakon dugo vremena zaigrala u Ligi 6 (pandan hrvatskoj A-1 ligi za prvaka).

Damir Mulaomerović

- rođen 19. srpnja 1974. u Tuzli (BiH)

- četiri puta hrvatski prvak s Cibonom, jednom s KK Zagrebom

- europski prvak s Panathinaikosom 2002. godine

- pet sezona u dva navrata proveo u Ciboni

- posljednje tri sezone u karijeri odigrao za KK Zagreb

- igrao još za Slobodu (Tuzla), Fortitudo (Bologna), Efes Pilsen, Snaidero (Udine), Real Madrid, PAOK (Solun), Panellinios (Atena), Olympiacos i Bruesu (San Sebastián)

- za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 128 utakmica i postigao 1673 koša

- u sezoni 2013./2014. trenirao je Slobodu iz Tuzle

Linker
22. rujan 2024 21:21