Bruno Konjevic / CROPIX
ABA LIGA

Poraz Cedevite u Beogradu: Partizan za pet minuta slomio Repešinu momčad

Pet minuta. Toliko je Cedevita bila u igri kod Partizana
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 01. travanj 2014. 00:55

Pet minuta. Toliko je Cedevita bila u igri kod Partizana s kojim je zatvorila osnovni dio ABA lige i s kojim će se za nešto manje od mjesec dana igrati polufinale Final Foura, također u Beogradu, ali u Areni...

Ta će, valjda, biti bolja s obzirom da je ova odigrana u ponedjeljak navečer bila lišena bilo kakve neizvjesnosti, a pritom i bilo kakvog inteziteta. Iako je Duško Vujošević zaradio tehničku nakon samo dvije minute, i to nakon što je Partizan otvorio sa 5:0, a Cedevita odgovorila sa 6-0. Uslijedio je, međutim, gotovo petominutni post momčadi Jasmina Repeše, domaći su za to vrijeme nanizali 10 poena i trasirali put prema pobjedi.

Jedini raspoloženi igrač u gostujućoj momčadi, koja je u Beograd doputovala bez Allana Raya (ozlijedio preponu), bio je Jusuf Nurkić. Odmah po ulasku u igru, Nurkić je nanizao šest poena, dva puta za redom je zabio u igri leđima košu, a potom i bacanjima nakon skoka u napadu postavio 17:12. Dvije trice Bogdana Bogdanovića vratila su prednost Partizanu, dok se posljednji tračak nade ukazao tricom Marina Baždarića i novim ubačajem Nurkića za 23:19 u 12. minuti.

Dok je trajalo nadmudrivanje Repeše i Vujoševića, koji nisu izlazili iz zone, u seriju je ušao Saša Pavlović. U novih 10-0 je bivši NBA igrač ugradio šest poena, skok u napadu i asist, pa je Partizan otišao na 34:21. S tom razlikom se otišlo i na poluvrijeme, a Cedevita je mogla još biti i zadovoljna s obzirom na devet izgubljenih lopti u prvom dijelu, te osam napadačkih skokova Partizana...

To zadovoljstvo nije značilo ništa u drugom poluvremenu jer tih 20 minuta je ponudilo - ništa. Partizan je igrao koliko mu je trebalo, a Cedevita se nikako nije uspjevala spustiti ispod 10 razlike.

ABA liga, 26. kolo:

Partizan – Cedevita 77-68

Mega Vizura – Budućnost 92-86

Redoslijed: 1. Crvena zvezda 22-4, 2. Cedevita 19-7, 3. Partizan 18-8, 4. Cibona 19-9… 13. Zadar 7-19, 14. Široki 6-20

Linker
22. rujan 2024 05:28